SEGRE

'Rain', un invent ecològic

Alumnes de quart d’ESO d’Almenar guanyen un premi al millor projecte científic

Els alumnes de l'equip Rainhunters d'Almenar, a la First Lego League.

'Rain', un invent ecològic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip Rainhunters, format per alumnes de quart d’ESO de l’Institut d’Almenar, va guanyar el segon premi INDRA al millor projecte científic durant la jornada de la First Lego League, que va tenir lloc a Lleida el passat 24 de febrer.

El seu projecte denominat Rain permetria estalviar com a mínim el 25% de l’aigua que es consumeix en un edifici com el seu institut, ja que s’aprofita la pluja que cau a la teulada i s’emmagatzema en un dipòsit. L’aigua es bomba amb un aparell que funciona amb l’energia de dos plaques solars. Una placa Arduino Uno (una plataforma de hardware amb un circuit integrat mitjançant el qual es poden gravar instruccions) rep el senyal de dos sensors, un en un dipòsit situat a baix i un altre a dalt. L’aigua arriba als punts de servei gràcies a la pressió hidrostàtica del dipòsit de dalt. A banda d’aigua, aquest sistema permetria estalviar electricitat, atès que tot funcionaria amb plaques solars.

“Hem aconseguit un estalvi d’aigua del 25% al nostre institut”, expliquen Miquel Tribó i Raül Vaca, dos alumnes de l’equip. “És un projecte exportable a qualsevol edifici públic”, afegeixen. “Hem après de manera divertida treballant en equip i buscant solucions a un problema real”, explica Pol Marco, un altre dels participants.

tracking