SEGRE

TRIBUNALS ATROPELLAMENT

Altorricó anul·la les llicències de la discoteca on va morir una jove d'Alpicat

El local, tancat des del 2014, no podrà reobrir

Altorricó anul·la les llicències de la discoteca on va morir una jove d'Alpicat

Altorricó anul·la les llicències de la discoteca on va morir una jove d'Alpicat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Altorricó ha anul·lat les llicències d’obres i activitat concedides per a la instal·lació i ampliació de la discoteca Imperia Drink, on el juny del 2008 va morir una jove de 16 anys, veïna d’Alpicat, atropellada per un tren a la via situada a escassos metres del local, en una zona totalment desprotegida. El consistori ha retirat aquestes llicències a instàncies de la sentència dictada pel Tribunal Superior de Justícia d’Aragó, que va donar la raó a la família de la víctima. Segons la sentència, el tribunal veu indicis d’il·legalitat en les llicències i va condemnar l’ajuntament a revisar-les, malgrat que la sentència va arribar anys després que la discoteca tanqués al públic el 2014. Amb la resolució del consistori, aprovada per majoria absoluta en el ple del passat 12 de gener del 2017, es declara la nul·litat de ple dret de les llicències d’instal·lació per a una sala de festes i les llicències d’ampliació i legalització de la discoteca, amb la qual cosa el local no podrà tornar a obrir les portes si no es recorre la sentència.

Per la seua part, el consell consultiu del Govern d’Aragó va emetre un informe en el qual consta que les llicències d’obres i activitat es van atorgar a la discoteca sense comptar prèviament amb les autoritzacions exigides per Renfe o Adif (a l’estar dins de la línia de protecció de 50 metres de la plataforma de la línia de ferrocarril Barcelona-Madrid) ni de Carreteres de l’Estat, a l’estar dins de la línia límit d’edificació respecte de la carretera N-240 (25 metres).

La jove, de 16 anys, va morir atropellada per un tren que va passar a escassos metres de la discoteca

La família de l’adolescent, representada per l’advocat Ernest Pueyo, va exigir la nul·litat de les llicències al considerar que la discoteca incomplia aquestes limitacions i que estava construïda en uns terrenys no urbanitzables.

tracking