SEGRE

LABORAL

Els agents rurals protesten a Barcelona per reclamar més seguretat

Quatre mesos després dels assassinats de dos agents rurals a Aspa

Monument d’homenatge als dos agents rurals assassinats per un caçador el gener passat a Aspa.

Monument d’homenatge als dos agents rurals assassinats per un caçador el gener passat a Aspa.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Quasi 4 mesos després dels assassinats de dos agents rurals a Aspa, encara s’ha de planificar la formació, la dotació de mitjans d’autodefensa i la revisió dels protocols de treball. Per aquesta raó, l’Agrupació d’Agents Forestals de Catalunya de CCOO ha convocat una concentració aquest dimarts, 16 de maig, de 12.00 a 14.00 hores, davant del Govern de la Generalitat a la Plaça de Sant Jaume de Barcelona: sobre les 12.40 hores es farà la lectura d’un manifest.

Els agents constaten, segons una nota, que segueixen exposats a patir agressions en moltes de les seves feines. Segueixen al capdavant del cos i de la Prevenció de Riscos Laborals les mateixes persones que van desoir tants cops les amenaces i agressions que venien patint, afirmen. A finals de gener, la Generalitat va reunir un grup d’experts en seguretat en actuacions policials per proposar formació, mitjans i protocols de treball pels agents rurals.

Segons un comunicat de CCOO, ha passat un mes i mig des que el grup d’experts va acabar la seva feina, però les mesures de seguretat no arriben, ni les conclusions del grup d’experts no s’han explicat al col·lectiu. El sindicat assegura que l’actual Govern es va trobar un Cos d’Agents Rurals abandonat pels governs de la darrera dècada. A ell li correspon reconèixer i esmenar els errors anteriors.

tracking