SEGRE

TRIBUNALS INTERLOCUTÒRIA

Presó per a un acusat de robar en cases a Guissona

L’Audiència ratifica la mesura al tenir diversos antecedents penals || Va ser sorprès per l’amo d’un dels habitatges

Imatge d’arxiu dels jutjats de Cervera.

Imatge d’arxiu dels jutjats de Cervera.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Audiència Provincial de Lleida ha confirmat la presó provisional sota fiança de 5.000 euros per a un home acusat de robar en habitatges a Guissona. La interlocutòria assenyala que aquesta mesura cautelar la va imposar el Jutjat d’Instrucció 1 de Cervera a petició del Ministeri Fiscal. Concretament, a l’acusat se li imputen dos delictes de robatori amb força en casa habitada, un dels quals en grau de temptativa, suposadament perpetrats a la localitat de Guissona el maig del 2017.

La defensa de l’acusat va recórrer la mesura de presó a l’entendre que no hi ha proves que l’impliquin en els fets i que no es donen les circumstàncies per aplicar l’ingrés en presó comunicada i amb fiança de 5.000 euros. Tanmateix, l’Audiència assenyala que el denunciat va ser sorprès per una de les víctimes al costat d’una altra persona quan estaven amagats al jardí del seu habitatge, després d’haver saltat la tanca d’accés i sense donar una explicació “mínimament versemblant” de per què eren allà. Així mateix, després de ser sorpresos van fugir del lloc en un vehicle, comprovant-se a continuació que a l’habitatge situat davant de l’anterior s’havia acabat de perpetrar un robatori, després de trencar una porta d’accés, i s’havien emportat els autors de l’assalt joies, electrodomèstics i diners.

L’Audiència considera que hi ha risc de fuga i que l’acusat podria tornar a delinquir

L’Audiència també assenyala que és clara la relació entre el recurrent i l’altre investigat per aquests fets, també reconegut per testimonis, i diu que podrien haver participat junts en altres fets delictius. El tribunal, així mateix, considera que existeix risc de fuga, com així acredita la Fiscalia, al no tenir l’investigat cap tipus d’arrelament econòmic, laboral o professional ni un mitjà de vida que pugui minimitzar el risc que intenti eludir la justícia. Així mateix, recorda que compta amb nombrosos antecedents penals per delictes contra el patrimoni, la qual cosa, a criteri de l’Audiència, augmenta el risc que torni a delinquir. Per tot això, rebutja el recurs de l’investigat i confirma la mesura cautelar de presó si no paga la fiança.

tracking