SEGRE

CLIMA

Espectacular allau a Baqueira sense ferits a la zona dels Argulls

Encara que no va causar ferits, una esquiadora es va veure afectada per la pols de neu que va aixecar l’allau

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dijous dia 15 a les tres del migdia una espectacular allau de neu va sorprendre als esquiadors de Baqueira Beret que en aquell moment es trobaven a la zona d’Els Argulls.

Encara que no va causar ferits, una esquiadora es va veure afectada per la pols de neu que va aixecar l’allau.

Fonts de l’estació d’esquí han assenyalat aquest dissabte que l’allau no va arribar a entrar a la zona de pistes, només la pols de neu que va ser la que “va embolicar” per uns minuts a l’esquiadora, que va poder sortir del núvol de neu i va continuar esquiant.

Van destacar que la neu va quedar en el límit senyalitzat i en cap moment no hi va haver risc que algun esquiador quedés atrapat. Aquell mateix matí, el complex havia dut a terme 100 detonacions controlades per provocar allaus i augmentar la seguretat en les pistes, encara que aquesta es va produir de manera espontània i natural.

Precisament, la zona en la qual es va produir està situada en la part més al nord de l’estació, on la temperatura és més baixa i és més difícil que es produeixi una allau de forma natural.

Paral·lelament, també a la zona de la carretera de la Bonaigua, el Centre de Predicció d’Allaus del Conselh també va provocar dijous 14 allaus al port, tancat des de dimecres, per reobrir-lo divendres al matí.

L’orientació, el pendent del pendent i la meteorologia podrien haver possibilitat l’allau natural de dijous al migdia en Els Argulls, dins del complex. Baqueira Beret manté el complex obert, i no ha tancat cap zona per risc d’allaus.

Precisament, Xavi Ubeira, director comercial de Baqueira, ha destacat que "no es va activar cap protocol d’emergència perquè la neu no va arribar a pistes. Tampoc no es va tancar cap zona ", ha dit. El risc d’allaus és aquest dissabte de dos sobre cinc perquè les temperatures han descendit, segons el Conselh Generau d’Aran.

Espectacular allau a Baqueira sense ferits a la zona dels Argulls

Espectacular allau a Baqueira sense ferits a la zona dels ArgullsSEGRE

tracking