SEGRE

ENSENYAMENT PÚBLIC

Nou escoles de les comarques de Lleida perdran una línia de P-3 el pròxim curs

Col·legis de Cervera, Vielha, Artesa de Segre, Bellpuig, Bellvís, Guissona, Juneda, Linyola i Torregrossa || Passaran de dos a una perquè el nombre d’alumnes descendirà per sota del límit de vint-i-cinc

El Ramon Estadella de Guissona, un dels que passaran de dos línies de P-3 a una el pròxim curs.

El Ramon Estadella de Guissona, un dels que passaran de dos línies de P-3 a una el pròxim curs.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Nou escoles de les comarques de Lleida perdran una línia de P-3 i passaran de dos a una el pròxim curs. Es tracta del col·legi Mossèn Josep Arquès de Cervera, el Mestre Ramon Estadella de Guissona i els centres públics de Vielha, Artesa de Segre, Bellpuig, Bellvís, Juneda, Linyola i Torregrossa.

Així ho va avançar ahir el departament d’Ensenyament, que va apuntar que això es deu a un descens el pròxim curs en el nombre de nous alumnes d’Educació Infantil. Se situaran per sota dels 25 nens i nenes, el llindar que la conselleria considera el mínim per habilitar una segona línia.

N’hi haurà en instituts d’Artesa de Segre, Bellpuig, les Borges, Seròs i Vielha i centres de Lleida ciutat

La conselleria va precisar que a Lleida ciutat no se suprimirà cap de les línies de P-3 actuals, mentre que a la Seu d’Urgell la segona línia s’habilitarà al col·legi Albert Vives. Val a assenyalar que, a la capital de l’Alt Urgell, Ensenyament alterna cada any aquesta segona línia entre aquest centre i el Pau Claris.

La Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FaPaC), per la seua part, va qüestionar la pèrdua de línies de P-3 en col·legis de tot Catalunya, al considerar que el descens demogràfic amb què Ensenyament justifica la seua supressió “afecta únicament l’escola pública”. L’entitat considera que es tracta d’una mala planificació que busca traspassar alumnat dels centres públics a escoles concertades.

Davant el descens en el nombre d’alumnes d’Infantil que porta Ensenyament a suprimir línies de P-3 en escoles de comarques, l’augment en la matriculació per al primer curs de l’ESO obligarà a establir una línia addicional als instituts de secundària d’Artesa de Segre, Bellpuig, les Borges Blanques, Seròs i Vielha.

A Lleida ciutat, n’hi haurà als centres de la Caparrella, la Mitjana, Gili i Gaya i Maria Rúbies, segons dades de la conselleria. Així mateix, el col·legi dels Magraners serà pioner a incorporar el primer i el segon cursos de l’ESO.

S’ha de recordar que la preinscripció d’Infantil, Primària i ESO s’obrirà divendres vinent, gairebé un mes més tard de l’habitual, i es prolongarà fins al 24 d’abril. El departament d’Ensenyament va avançar en aquest sentit que controlarà el procés per evitar frau en el procés de matriculació i que les famílies que no aconsegueixin la plaça sol·licitada per als seus fills podran ampliar la llista de centres a partir de les vacants disponibles.

tracking