SEGRE

COMUNICACIONS BANDA AMPLA

Una incidència deixa sense internet veïns de tot Lleida durant almenys dos dies

Va afectar el servei d’ADSL i fibra òptica de diversos municipis de la demarcació || L’avaria va arribar a hotels i càmpings i des de Movistar asseguren que el problema va quedar resolt ahir a la tarda

Imatge d’arxiu de tècnics instal·lant fibra òptica a Tàrrega.

Imatge d’arxiu de tècnics instal·lant fibra òptica a Tàrrega.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Una avaria de Movistar ha deixat sense internet veïns de totes les comarques de Lleida durant almenys dos dies. Segons la companyia, aquesta fallada en el sistema va ser “vigent a tota la demarcació”, encara que la seua afectació va ser “petita, i dispersa”, perquè es van detectar incidències a diversos municipis al servei d’ADSL i de fibra òptica, per la qual cosa alguns clients es van trobar que no tenien accés a internet a casa (encara que sí als telèfons mòbils) i que no podien veure els canals de televisió que ofereix Movistar. L’empresa va assegurar que després de reiniciar els sistemes, ahir a la tarda va poder tornar a la normalitat del servei, encara que els afectats consultats per aquest diari van afirmar que continuava fallant unes hores més tard.

Aquesta avaria va afectar també el sector turístic, i establiments del Sobirà van apuntar que podien “rebre correus electrònics, però no enviar-los” i van afirmar que no tots els seus ordinadors s’havien vist afectats per la fallada. No obstant això, en un càmping que es troba a prop d’Esterri d’Àneu només disposen d’un ordinador en el qual internet funcionava “a estones” i van assegurar que “per a un tràmit per al qual normalment necessitem 5 minuts ara ens en calen 20 quan tot funciona correctament”. Així mateix, van assenyalar que això podia comportar problemes per a la tramitació de les reserves. Les gestories també van patir les conseqüències de la incidència i van tenir problemes per tramitar les declaracions de la renda. Segons van explicar els clients que es van quedar sense servei, alguns es van trobar que se’ls van acabar les dades que tenen contractades als telèfons mòbils, per la qual cosa van veure reduïda la velocitat de navegació per internet.

No obstant, “a casa podíem veure vídeos en streaming”, encara que “els mails no s’enviaven”.

La fibra òptica arriba ja a més de 40 localitats Lionel, veí de Sort, va ser un dels afectats per la incidència i va explicar ahir que “l’afectació va ser general al Sobirà”, encara que “el servei de 3G i 4G als dispositius mòbils funcionava correctament” i “des de la companyia ens deien que era una caiguda de la línia”.

Imatge d’arxiu de tècnics instal·lant fibra òptica a Tàrrega.

Imatge d’arxiu de tècnics instal·lant fibra òptica a Tàrrega.SEGRE

Imatge d’arxiu de tècnics instal·lant fibra òptica a Tàrrega.

Imatge d’arxiu de tècnics instal·lant fibra òptica a Tàrrega.SEGRE

tracking