SEGRE

Un pastor aconsegueix foragitar un ós

L’animal, de grans dimensions, amenaçava el seu ramat a la Ribagorza aragonesa

Oso en Castanesa

Oso en CastanesaJosep Maria Cortinat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un pastor de Castanesa, al municipi de Montanui (Ribagorza aragonesa), va aconseguir aquest dimecres foragitar un ós que va amenaçar el seu ramat. Josep Maria Cortinat ha explicat a SEGRE que l’animal, de grans dimensions, es va atansar amenaçador a les ovelles cap a les 21.30 hores, quan el ramader anava a tancar-les al 'pastor elèctric'. Segons Cortina, l’ós "es va aixecar" a tan sols 3 metres del ramat però ell va aconseguir foragitar-lo a crits. Fins i tot, va fer una fotografia de l’animal "perquè si no ningú m’anava a creure", afirma.

Després de la temptativa d’atac, l’ós es va quedar en l’altra part de la vall de Castanesa, mentre que Cortina va romandre amb el seu ramat per protegir les ovelles.

L'alcaldessa de Montanui, Esther Cereza, ha explicat que el mateix dimecres va aparèixer una ovella morta i altres de disperses i desorientades pel municipi.

Cereza alerta de la indefensió dels ramaders davant dels atacs d'óssos, ja que no poden comptar actualment amb l'ajuda de mastins, per la incompatibilitat d'aquest tipus de gossos amb l'activitat turística, i denuncia que la reintroducció de l'ós està suposant la desaparició de la ramaderia extensiva en les zones de muntanya. L'alcaldessa afegeix que a la preocupació per la presència d'óssos a la zona s'afegeix la provocada per l'albirament del llop aquest últim any.

Oso en Castanesa

Oso en CastanesaJosep Maria Cortinat

tracking