SEGRE

INFRAESTRUCTURES PLANIFICACIÓ

El Govern confia en Alguaire com a centre de formació de pilots “de primer ordre”

El conseller Calvet afirma que la implantació de l’escola BAA Training obre un nínxol de negoci a l’aeroport || Territori defensa l’expulsió de l’ós Goiat del Pirineu però descarta donar un termini

Calvet va visitar la guardonada rehabilitació de l’església vella de Vilanova de la Barca.

Calvet va visitar la guardonada rehabilitació de l’església vella de Vilanova de la Barca.T I S

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat ha trobat finalment un nínxol de negoci amb possibilitats de futur per a l’aeroport d’Alguaire i considera que les instal·lacions poden convertir-se en un centre “de primer ordre” en la formació de pilots de vol. El conseller de Territori, Damià Calvet, que va visitar ahir Lleida, va defensar que després de l’estrena aquesta setmana de l’activitat a l’aeroport de l’escola de pilots lituana BAA Training, Alguaire “té capacitat per desenvolupar aquesta activitat, juntament amb els convenis amb altres empreses com Vueling o Air Nostrum, que fan assajos. Es pot convertir en un centre formatiu de primer ordre” i un dels principals pols de formació de “Catalunya i per extensió al sud d’Europa”.

Calvet va explicar que BAA Training té a Alguaire sis avionetes; “pot arribar als 50 alumnes i tindrà aquí la seua base corporativa, amb voluntat de permanència i de creixement gradual”, la qual cosa va considerar com una “gran oportunitat”. Va afegir que l’activitat industrial, com la de l’aparcament i manteniment d’aeronaus ha d’anar a més al costat dels vols comercials, els xàrters i la tecnologia dels drons.

El conseller va fer referència també al projecte d’evacuació fora del Pirineu de l’ós Goiat per la seua agressivitat i va reiterar que la voluntat és “extreure'l”. El departament prepara encara un protocol per donar una base normativa i tècnica a l’evacuació d’un ós del programa Life per la seua perillositat, que ha de ser avalat per altres administracions (es tracta d’una espècie protegida), i no va poder assegurar que el desallotjament de l’exemplar d’ós es dugui a terme abans de la pròxima hibernació, per la qual cosa podria quedar posposat a la primavera vinent. Malgrat tot això, Calvet va defensar el programa de reintroducció de l’espècie i va dir que “funciona”.

Les paraules de Calvet van ser rebudes amb crítiques per part d’Ecologistes en Acció. L’entitat va amenaçar amb “portar el cas a les autoritats europees per un possible mal ús de fons comunitaris” del programa Life si es desallotja l’exemplar.

El director d’Aeroports de Catalunya, Jordi Candela, va explicar que dels 14 hangars que ha tret a licitació el Govern en diferents fases, 8 ja estan construïts i 5 més es troben en diferents fases de construcció, i en queda únicament un de disponible.

Gavín es va reunir també amb el ministre d’Economia, Competitivitat i Innovació del Govern d’Andorra, Gilbert Saboya, per tractar sobre els avenços en el procés d’homologació de la infraestructura conforme el calendari establert, que preveu que durant la primavera estigui aprovat el nou sistema d’aproximació via GPS.

Calvet va visitar la guardonada rehabilitació de l’església vella de Vilanova de la Barca.

Calvet va visitar la guardonada rehabilitació de l’església vella de Vilanova de la Barca.T I S

tracking