SEGRE

PATRIMONI HISTÒRIC

Prospeccions a Algerri per analitzar el terreny de l'església, tancada fa 5 mesos

A causa de despreniments a la façana i el bisbat confia a reobrir l’any 2019

Imatge d’arxiu de l’església d’Algerri.

Imatge d’arxiu de l’església d’Algerri.FIRMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El bisbat de Lleida portarà a terme sondatges a l’església d’Algerri per analitzar el terreny sobre el qual se sustenta el temple, que fa més de cinc mesos que està tancat després que es detectessin despreniments a la façana. Fonts del bisbat van assegurar ahir que ja han demanat el permís per poder realitzar aquestes prospeccions “i ha d’arribar en qualsevol moment”. Les mateixes fonts van explicar que aquests treballs començaran “en breu”. Així mateix, van afirmar que el terreny és inestable i aquesta podria ser una de les causes dels despreniments que es van registrar al temple. Aquests sondatges serviran també per poder redactar el projecte que determini els treballs que s’han de dur a terme per poder obrir de nou l’església de Nostra Senyora de la Purificació d’Algerri. En aquest sentit, des del bisbat confien a poder reobrir el temple l’any que ve.

Per la seua banda, l’alcalde, Miquel Plensa, va recordar que des del mes d’abril passat les misses es van haver de traslladar a un altre espai. En un primer moment se celebraven al local social, tot i que durant l’hivern es van oficiar en un local municipal que acollirà les noves oficines de l’ajuntament, i per la seua banda els enterraments es continuen celebrant al local social, perquè té més capacitat. Així mateix, Plensa va apuntar que esperen que l’església sigui declarada ben cultural d’interès local (BCIL), un fet que ha de ratificar el consell comarcal de la Noguera i que podria fer que el bisbat de Lleida es beneficiés d’alguna línia d’ajuts per portar a terme les obres que s’han d’executar en aquesta església.

S’ha de recordar que la d’Algerri va ser la quarta església de la demarcació que va haver de tancar per problemes estructurals, després de les de Rosselló, la d’Almenar i la de la Granja d’Escarp.

tracking