SEGRE

DESENVOLUPAMENT SUBVENCIONS

Més de 630.000 euros per a disset petites empreses de l'Alt Urgell

Iniciatives privades que preveuen una inversió de més de tres milions d’euros

imatge d’arxiu de la seu del consell de l’Alt Urgell.

imatge d’arxiu de la seu del consell de l’Alt Urgell.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de disset empreses privades de l’Alt Urgell i la Cerdanya han rebut 639.000 euros d’ajuts del fons europeu Leader, que suposaran una inversió total de 3,1 milions. Aquests ajuts estan finançats pel departament d’Agricultura, que hi aporta el 57 per cent, i el programa Feader, que hi destina el 43 per cent restant. Dels disset projectes, dotze són de l’Alt Urgell i predominen aquells relatius a la producció agroalimentària de proximitat, la indústria, la restauració i el turisme rural. En aquest sentit, es pot trobar des d’una cerveseria i destil·leria artesana fins a la creació d’un obrador de productes lactis, la construcció d’una nau amb instal·lacions frigorífiques per a la distribució i venda de productes congelats, la creació d’una casa rural i un nou refugi de muntanya o l’adequació d’un local de prevenció i extinció d’incendis. D’altra banda, algunes de les empreses ja existents aprofiten l’ajuda per tal de poder ampliar el negoci o adquirir nova maquinària.

En un altre ordre de coses, els nous ajuts Leader volen consolidar el suport del consorci Alt Urgell-Cerdanya als emprenedors de les dos comarques i oferir les eines necessàries per a la creació i el manteniment de llocs de treball i l’impuls de noves iniciatives empresarials, a més de retenir joves amb talent en un territori de muntanya. El conjunt de les iniciatives consoliden fins a 250 llocs de feina així com la creació d’una vintena de nous, i el 53 per cent seran joves emprenedors.

En el marc del programa de desenvolupament rural de Catalunya hi ha prevista una nova convocatòria d’ajudis Leader per als pròxims mesos. Els interessats a poder beneficiar-se d’aquestes subvencions poden contactar amb el consorci a la seu del consell comarcal de l’Alt Urgell.

tracking