SEGRE

INFRAESTRUCTURES PROJECTES

Andorra reeditarà el conveni per l'aeroport de la Seu

Avala la instal·lació malgrat que estudia dotar-se d’una de pròpia || Les operacions d’aerotaxis augmenten un 25% aquest any

La reunió de la taula estratègica de l’aeroport de la Seu.

La reunió de la taula estratègica de l’aeroport de la Seu.GENERALITAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d’Andorra va mostrar ahir la voluntat de renovar el conveni amb la Generalitat per a la cogestió de l’aeroport Andorra-la Seu. A pocs mesos d’expirar l’acord firmat el 2015 (quan es va reobrir com a aeroport comercial), fonts del Govern d’Andorra van reiterar ahir el “compromís” i l’“aposta decidida per continuar amb el projecte” malgrat que un sector del Principat està a favor de la construcció d’un aeroport. Un informe de la Cambra de Comerç d’Andorra va concloure que la seua habilitació seria viable.

El cap de Govern, Xavier Espot, va anunciar que encarregaran estudis i que el projecte està “en fase d’anàlisi”. El document de gestió conjunta de l’aeroport de la Seu contempla que el país veí aporta un import fix que representa el 50% del dèficit d’explotació de la infraestructura amb un màxim de 300.000 euros anuals en funció del nombre de viatgers que arribin a l’aeroport.

D’altra banda, l’aeroport de la Seu va acollir ahir una reunió de la taula estratègica. El secretari d’Infraestructures, Isidre Gavín, va donar a conèixer el balanç del primer semestre del 2019, en el qual destaca l’increment del 25% de les operacions comercials d’aerotaxis respecte al mateix període de l’any passat. A més, el vol de prova per a l’aterratge amb GPS es durà a terme al setembre i la previsió és que el sistema estigui en marxa la pròxima primavera. Els estudis per a la futura ubicació d’un heliport per a les emergències del territori ja s’han enviat a Aviació Civil.

tracking