SEGRE

CONDEMNA HISTÒRICA DE LLEIDA A BARCELONA A PEU

Pas a pas per la llibertat

Dos mil persones a la columna lleidatana de la Marxa per la Llibertat || Caminen des de Tàrrega fins a Igualada en un viatge que conclourà a Barcelona per protestar per la sentència del procés || La columna lleidatana de la Marxa per la Llibertat va sortir ahir de Tàrrega amb uns dos mil participants que van caminar per l’autovia A-2 fins a Igualada. Va ser la primera etapa d’un viatge de tres dies que conclourà demà a Barcelona, on confluiran cinc columnes de diferents punts de Catalunya per protestar per la sentència del procés.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes dos mil persones, entre elles nombrosos jubilats i joves, van formar ahir a les 7.00 hores la columna lleidatana de la Marxa per la Llibertat. Van començar un viatge a peu que conclourà divendres a Barcelona, on confluiran 5 columnes des de diferents punts de Catalunya per protestar contra la sentència del procés. Els lleidatans van sortir de Tàrrega amb motxilles plenes d’entrepans, fruita i aigua. Van marxar amb estelades i pancartes fins a l’A-2 i van ocupar la calçada cap a Barcelona poc abans de les 8.00. Els Mossos van desviar els vehicles per vials laterals i l’N-II, fet que va provocar cues de fins a 6 quilòmetres, informa Segre Tàrrega.

Una pancarta amb la llegenda “Autodeterminació i llibertat. Prou repressió” obria la comitiva. Una altra exhibia el lema “Contra la sentència, independència” i una gran estelada de 10 m tancava la marxa. Els Mossos, als accessos a l’autovia, desviaven el trànsit al pas dels manifestants mentre a la calçada oposada alguns conductors van expressar el suport a la protesta fent sonar el clàxon. D’altres, en canvi, van insultar els caminants. A les 8.30 van arribar al punt d’avituallament a Fonolleres, on alguns es van retirar per anar a treballar. La Marxa és organitzada de manera que permet incorporar-se i retirar-se a cada parada. Van ser molts els que ahir només van recórrer algun dels trams del dia fins a Igualada. Hi va haver qui es va organitzar amb veïns per tornar a casa i, cada deu quilòmetres, un autocar contractat per l’ANC va recollir els qui donaven per finalitzat el seu recorregut. El conjunt de pobles entre Tàrrega i Igualada va anar nodrint la columna lleidatana. A Cervera s’hi van sumar motoristes del Club Sikarra Motards, amb motos decorades de símbols independentistes. Hi va haver parades a localitats com Cervera i la Panadella, on la Marxa va ser rebuda amb aplaudiments. Representants d’institucions lleidatanes i partits sobiranistes se’ls van unir, entre ells la consellera Alba Vergés. Com a curiositat, Josep Maria Companys, besnét d’un germà del president Lluís Companys, va encapçalar en solitari la marxa.

481359_1.jpg

481359_1.jpgX. SANTESMASSES

481359_2.jpg

481359_2.jpgX. SANTESMASSES

tracking