SEGRE

Investiguen el cas del lleidatà que va perdre la visió d'un ull al Prat

alt

El manifestant ferit a l'ull a Barcelona és un jove d'Artesa de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutjat del Prat de Llobregat ha obert una investigació sobre el cas del jove de vint-i-cinc anys originari d’Artesa de Lleida que va perdre la visió en un ull al rebre l’impacte d’una bala de goma o d’un projectil de foam disparat per agents de la Policia Nacional o dels Mossos d’Esquadra durant l’ocupació de l’aeroport del Prat el passat 14 d’octubre, hores després que es publiqués la sentència del procés.

En paral·lel, un altre jutge de Barcelona també investiga un cas similar d’un altre jove, que va perdre la visió en un ull pel tret d’una bala de goma de la Policia Nacional a la plaça Urquinaona de la capital catalana en el marc dels disturbis que es van registrar durant la vaga general del dia 18 d’octubre.

D’altra banda, Teresa Prohias, exdirectora de serveis de la conselleria de Presidència, va desvincular ahir una campanya sobre el registre de catalans a l’exterior de l’1-O.

Així ho va manifestar durant la seua declaració en qualitat d’investigada a la jutge d’instrucció número 13 de Barcelona. Segons la seua versió, aquesta campanya va ser una iniciativa de la conselleria d’Exteriors per proporcionar avantatges als catalans residents a l’estranger, com la targeta sanitària o el carnet jove. De la mateixa manera, com ja va manifestar davant del Tribunal Suprem en qualitat de testimoni durant el judici de l’1 d’octubre, aquesta campanya es va facturar però no es va arribar a abonar a causa que es va saber que aquest mateix jutjat la tenia al punt de mira. El cost de la campanya era de 100.000 euros. Prohias va ser l’única dels cinc alts càrrecs citats ahir que va declarar.

En un altre ordre de coses, el Govern va anunciar ahir la recusació del magistrat del Constitucional Andrés Ollero per a totes les causes que hi té obertes per la seua “animadversió” contra la Generalitat.

tracking