SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIES

Condemnada per assetjar a Lleida un home quatre mesos per un conflicte laboral

Es va presentar fins en vuit ocasions al domicili de la víctima, que va requerir tractament psicològic || Li imposen 1.800 € de multa i una ordre d’allunyament

Imatge de l’edifici de l’Audiència de Lleida, al Canyeret.

Imatge de l’edifici de l’Audiència de Lleida, al Canyeret.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència de Lleida ha condemnat una dona a pagar més de mil euros per assetjar durant quatre mesos un home arran d’un conflicte laboral. El tribunal rebutja el recurs presentat per l’acusada contra la sentència imposada pel Jutjat Penal 1 de Lleida i li imposa una multa de 1.800 euros per un delicte d’assetjament. També li prohibeix atansar-se a menys de 100 metres del perjudicat, del seu domicili, el seu lloc de treball o qualsevol altre lloc on es trobi durant un període de dos anys. Segons la sentència, que desestima el recurs presentat per la defensa, l’ara condemnada el va sotmetre a seguiment i vigilància des del desembre del 2018 i va arribar a presentar-se a la porta del seu domicili o del seu lloc de treball fins en vuit ocasions per demanar parlar amb ell. L’últim d’aquests episodis es va produir l’abril de l’any passat, quan la dona va esperar davant de la porta del garatge de la seua casa durant gairebé una hora i li va impedir sortir-ne, per la qual cosa el denunciant va acabar trucant als Mossos d’Esquadra.

L’Audiència assenyala que aquesta conducta “insistent i reiterada” va provocar una “greu alteració de la vida quotidiana del denunciant que supera la mera molèstia”, arribant fins i tot a abalançar-se sobre el seu vehicle. L’home, que va necessitar tractament psicològic, va sol·licitar una ordre d’allunyament i una prohibició de comunicació “per tal que cessés en el seu assetjament”. La versió de la víctima també va quedar corroborada, segons explica la resolució, amb la declaració prestada per la seua mare, que des de la finestra del seu domicili va presenciar un d’aquests últims incidents. Quant a la falta de capacitat econòmica que al·lega la defensa per fer front a la quota, el tribunal considera que la multa de sis mesos amb quota diària de 10 euros és proporcionada i apunta que “la recurrent no ha aportat cap prova que acrediti l’al·legada escassa capacitat econòmica així com les càrregues que afirma que pesen sobre ella”.

tracking