SEGRE

ESNOTICIA

Residències del Pirineu ja es preparen per rebre familiars en la fase 2, la setmana que ve

Ultimen els protocols i s'haurà de demanar cita prèvia per evitar aglomeracions

Una visita a distància a la residència del Pont de Suert.

Una visita a distància a la residència del Pont de Suert.RESIDENCIA I CENTRE DE DIA ALTA RIBAGORÇA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Residències del Pirineu ja es preparen per rebre visites de familiars dels usuaris després de més de dos mesos de blindatge contra possibles contagis de coronavirus. Preveuen fer-ho a partir de la setmana que ve, quan la regió sanitària de les comarques de muntanya entrarà en la fase 2 de la desescalada. De fet, un document de la conselleria de Salut estableix que en aquest punt del desconfinament es permeten les visites “a tota mena de residents”, encara que amb excepcions (vegeu les claus).

La residència del Pont, gestionada per l’Associació Benestar i Desenvolupament i on no hi ha hagut cap cas, posarà en marxa el protocol per permetre visites si es confirma el pas a la fase 2. La coordinadora, Elena Firescu, va explicar que aquestes es portaran a terme amb totes les mesures de seguretat i faran una planificació perquè els parents no coincideixin. Les visites es limitaran a trenta minuts i les famílies aniran amb elements de protecció i se’ls prendrà la temperatura. En aquest geriàtric, amb l’entrada a la fase 1 es va iniciar un sistema perquè els més pròxims poguessin veure els usuaris des del carrer.

A la residència Verge de Ribera de la Pobla, on tampoc hi ha hagut contagis, estudien com dur a terme les visites a partir de la fase 2. Mentrestant, familiars d’usuaris del geriàtric de Tremp van apuntar que demà podran començar a demanar cita per veure els residents a partir de dilluns. Van assegurar que ho podran fer una vegada per setmana, de forma individual, durant vint minuts i en espais habilitats.

A la Seu d’Urgell, la Llar de Sant Josep ultima el protocol per rebre visites “a mitjans de la setmana que ve”. La doctora Montserrat Bonet, professional del centre, va assenyalar que habilitaran un espai per als familiars, “que hauran de tenir una relació directa” i hi acudiran amb cita prèvia. Se’ls prendrà la temperatura i hauran d’utilitzar mascareta i guants.

Una ordre del Govern central del 16 de maig deixa en mans de les comunitats autònomes l’organització del règim de visites en la fase 2, encara que recomana que als centres de gent gran sigui excepcional.

“Només volem que us sentiu més acollits” Ancians de la residència d’Adesma de la Bordeta de Lleida han rebut cartes d’Ángela, Alèxia i Lucas, tres nens de 9 i 13 anys, que els donen ànims i els recorden que “quan tot passi” podran “ser més feliços”. Fonts del centre van explicar que, al no tenir contagis, podran fer nous ingressos “ben aviat”.

tracking