SEGRE

Alerta per forts vents a partir de la pròxima matinada

Es recomana extremar la precaució en la mobilitat i en les excursions de muntanya perquè l’episodi també està associat a una baixada important de les temperatures i a precipitació en forma de neu

Contenidors moguts pel vent a Lleida en una imatge d'arxiu.

Contenidors moguts pel vent a Lleida en una imatge d'arxiu.Itmar Fabregat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta el Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya, el Vencat, per les fortes ventades que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu a partir de la propera matinada.

Segons l’SMC, a partir de primeres hores de la nit s’inicia un episodi de forts vents de component nord-oest que començarà afectant a les comarques del Pirineu de Lleida i a primeres hores del matí també afectarà a les comarques del litoral i prelitoral central, estenent-se a la tarda a les comarques de ponent, sud i depressió central. Les ratxes de vent podran superar els 72 km/h

Aquest episodi de forts vents anirà acompanyat de precipitacions que a cotes altes del Pirineu seran en forma de neu (20 centímetres a cota 2.000).

A més, l’episodi de forts vents, també està associat a una baixada important de les temperatures i a precipitació en forma de neu. En aquest sentit, Protecció Civil demana extremar la precaució en les excursions a alta muntanya. Cal anar ben equipat si es fan excursions a alta muntanya, atès que les condicions poden canviar de manera sobtada.

tracking