SEGRE

Pobles del Baix Segre demanen la reobertura dels bars per evitar mobilitat amb l'Aragó

La Federació d'Hostaleria de Lleida reclama "una millor anàlisi" a l'hora d'aplicar les mesures restrictives tenint en compte zones amb baix risc

Un bar tancat a la Granja d'Escarp

Pobles del Baix Segre demanen la reobertura dels bars per evitar mobilitat amb l'AragóAjuntament de la Granja d'Escarp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els alcaldes i alcaldesses dels set municipis del Baix Segre –Aitona, Alcarràs, La Granja d’Escarp, Massalcoreig, Torres de Segre, Soses i Seròs– han adreçat una carta conjunta al Procicat per tal de demanar amb "caràcter urgent" una revisió de l’actual normativa que prohibeix l’obertura temporal de bars i restaurants a tot Catalunya per tal de contenir el brot epidèmic de la pandèmia de la Covid-19.

La carta va diriga al delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, per tal que informi al Procicat de les demandes dels edils, entre les que hi figuren que es permeti l’obertura de bars i restaurants al 50% de la seva ocupació i amb grups reduïts d’un màxim de quatre persones en el seu interior i a les terrasses.

En aquest sentit, els alcaldes consideren que, amb aquesta mesura, s’evitarien els desplaçaments de persones del territori cap a l’Aragó, on els locals situats a molts pocs minuts romanen oberts amb una normativa diferent a la que s’aplica actualment a Catalunya, reduint així la mobilitat i la interacció amb persones de fora del territori lleidatà, i el consegüent el risc de contagi per aquest contacte.

Aquest fet és especialment significatiu en el cas de La Granja d’Escarp, que és limítrof amb el terme de Mequinensa, fet que comporta que hi hagi diversos bars o locals de restauració a molt pocs minuts del municipi lleidatà.

D'altra banda, els Consells Comarcals de l'Alta Ribagorça i el Pallars Sobirà, conjuntament amb la Federació d'Hostaleria de Lleida, han reiterat la necessitat d'una revisió de les mesures de tancament de bars i restaurants. Institucions i Federació demanen una revisió "més acurada i precisa", que permeti compaginar l'activitat empresarial amb la lluita contra la covid-19. La petició la fan aquestes dos comarques en tenir un índex de rebrot molt baix. Es demana "una millor anàlisi" a l'hora d'aplicar les mesures restrictives i es proposa que es tingui en compte la realitat de les zones i municipis a les quals hi ha molt poca incidència.

El Pallars Sobirà, l'Alta Ribagorça i la Federació apel·len a "la capacitat de diàleg i acord" per tal de poder establir "mesures immediates d'acompanyament" que facin viable la continuació de negocis i la protecció de la ciutadania.

tracking