SEGRE

ESNOTICIA

Hostalers es replantegen servir sopars pel toc de queda

Poca afluència al tancar a les 21.30 h i amb aforament limitat || “Si la cosa continua així, la setmana que ve només farem dinars”

Dos lleidatans sopen una pizza en un restaurant dilluns passat.

Dos lleidatans sopen una pizza en un restaurant dilluns passat.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El toc de queda i les limitacions d’aforament estan portant diversos hostalers a considerar si és viable o no oferir sopars als seus establiments, ja que tant dilluns com ahir amb prou feines van tenir clientela, en part a causa que han de tancar els negocis a les 21.30 hores. Així ho asseguren diversos restauradors del sector, com és el cas de Fidel Andreu Perpinyà, que regenta els restaurants La Capital i Porco Dio de Lleida.

“Aquesta setmana oferirem sopars però, si la cosa continua com aquests dies, a partir de la que ve només farem dinars, no surt a compte tenir tota la plantilla per atendre tres taules”, assegura Perpinyà. No obstant, confia que “divendres i dissabte la gent s’animi a sopar, malgrat que l’horari no acompanya”. Una opinió, tanmateix, que no comparteixen Dídac i Daniel López, que porten el restaurant O Sole Mio de la capital. “Ara per ara, oferim dinars, sopars i entregues a domicili, tot el que ens permetin fer”, recalquen. No obstant, reconeixen que “és difícil que la gent vingui a sopar a les vuit, perquè no som anglesos, però mentre puguem continuarem oferint tot el que ens permetin”.

Altres empresaris continuaran oferint sopars “i tot el que ens permetin fer, cal resistir com sigui”

Per la seua part, Ángel Rodríguez, del restaurant Carballeira, detalla que “oferirem sopars a partir d’avui, però si veiem que no és viable econòmicament només oferirem dinars, com fins ara”. En el que sí que coincideixen tots els consultats és que es continuï apostant per les entregues a domicili. “Ens han salvat durant el tancament i ara és un bon complement a l’atenció presencial”, recalquen.

Per la seua part, el secretari general de la Federació d’Hostaleria, Ramon Solsona, va reconèixer que “el novembre és un mes fluix per al sector, però ara hem d’adaptar-nos a aquests horaris fins que hi hagi una millora de la situació sanitària”. Finalment, Solsona va concloure que “ara el més important és no fer marxa enrere i haver de tornar a tancar”.

Vielha suspèn el cobrament de la taxa de terrasses per al 2021

L’ajuntament de Vielha no cobrarà la taxa d’ocupació de la via pública a les terrasses dels establiments d’hostaleria el 2021. Aquesta mesura ja s’ha aplicat aquest any per la pandèmia. El consistori també permetrà excepcionalment la instal·lació de calefactors mòbils, sempre que es puguin guardar a la nit. L’alcalde, Juan Antonio Serrano, va explicar que “som conscients de la greu situació” del sector i va apuntar que “continuarem aplicant més mesures per ajudar més negocis i famílies”. Altres ajuntaments, com ara el de Tàrrega, tampoc no cobraran la taxa de terrasses durant el 2021.

tracking