SEGRE

MUNICIPIS PATRIMONI

Troben una làpida del segle XVII i una ossera al Castell d'Aitona

Els arqueòlegs van descobrir ahir l'esquelet d'un nen

Els treballs van començar aquest dilluns i ahir els experts van descobrir l’esquelet d’un nen.

Els treballs van començar aquest dilluns i ahir els experts van descobrir l’esquelet d’un nen.A.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nous treballs arqueològics a la zona del Castell d’Aitona han deixat al descobert una làpida del 1626, una ossera i ahir a la tarda s’hi va trobar l’esquelet d’un nen, segons les primeres conclusions dels experts, ja que mesura poc més d’un metre. La intervenció, que va començar dilluns, té com a objectiu avaluar, delimitar i documentar l’estructura subterrània que s’ha localitzat al lloc on se situen les restes de l’antiga església de Sant Antolí. Segons l’alcaldessa, Rosa Pujol, l’ajuntament promou l’excavació amb el permís de la conselleria de Cultura i sota la supervisió de l’arqueòleg Isidre Pastor. Aquesta no és la primera vegada que s’actua a l’enclavament, on ja es van fer els primers estudis el 2009.

La intenció és prosseguir amb l’excavació controlada fins a arribar a fons del jaciment i definir un programa per a l’exhumació de les restes antropològiques per a la seua preservació. Segons va explicar Pujol, al principi es va pensar que era una cripta i el que s’intentarà detallar és quina classe d’estructura funerària és.

Els treballs van començar dilluns, encara que a la zona ja es va excavar fa onze anys

Paral·lelament, el consistori treballarà en la millora en els accessos a aquest enclavament per a la qual cosa comptarà amb una partida de 59.000 euros del Pla de Foment del Turisme. El Castell d’Aitona és la fortalesa més important del Baix Segre. La seua estructura data de començaments del segle XII.

tracking