SEGRE

PATRIMONI CONSERVACIÓ

Almacelles tanca l'església de dilluns a divendres per obres a l'interior

Fins al 16 de juliol, per reparar la teulada, i nova campanya d'acapte popular

Les bastides que ja s’han instal·lat dins de l’església d’Almacelles.

Les bastides que ja s’han instal·lat dins de l’església d’Almacelles.J.B.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La parròquia d’Almacelles ha iniciat la segona fase de restauració de la teulada de l’església de la Mare de Déu de la Mercè per finalitzar-les el 16 de juliol. Fins aleshores, el temple estarà tancat al culte de dilluns a divendres, ja que s’han muntat bastides fins al sostre i han tret els bancs per deixar lliure la zona central perquè els operaris puguin treballar.

Mentre durin les obres, els oficis i cerimònies en dies feiners es faran a la sala parroquial i els funerals, a la capella del cementiri, espai que ha cedit gratuïtament el consistori. Dissabtes i diumenges s’obrirà de nou als feligresos ja que no es treballarà, segons va explicar mossèn Joaquim Blas.

El cost de l’actuació és de 32.732 euros, dels quals el bisbat n’aportarà 10.000. La resta es cobrirà a través de les aportacions veïnals de les persones compromeses amb la reparació de l’edifici, com ja es va fer a la primera fase.

Els treballs per reparar un terç de la teulada de l’església van finalitzar el mes de febrer del 2020 després de quatre mesos i mig d’obres. Van consistir a desmuntar gairebé 4.000 teules de les quals les 1.900 van ser apadrinades pels veïns de la població. Es van invertir prop de 90.000 euros, dels quals 38.000 van provenir de la campanya de finançament col·lectiu i la resta va ser sufragada amb subvencions del bisbat de Lleida i altres campanyes. La reforma integral del temple costarà més de 242.000 euros, per la qual cosa les millores es porten a terme per fases.

A l’interior del temple, les goteres també han provocat danys al sostre, de manera que prèviament s’ha procedit a inspeccionar-lo amb una plataforma elevadora arran d’alguns despreniment de guix. Després de suprimir filtracions, ara és necessari restaurar les voltes de cara a assegurar la seua conservació i evitar que hi hagi trams escantellats i caiguin materials.

L’església va ser projectada per l’arquitecte Josep Mas Dordal el 1772.

tracking