SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Denuncien el xòfer del camió que va causar 41 incendis a la Noguera

Es van calcinar 79 hectàrees, la majoria agrícoles, i els Rurals porten el cas davant del jutjat de Balaguer || Unió de Pagesos estudia exigir responsabilitats

Els Rurals van trobar en un camp la roda del camió, que va sortir ejectada.

Els Rurals van trobar en un camp la roda del camió, que va sortir ejectada.AGENTS RURALS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Agents Rurals han denunciat el conductor del camió que dimecres va causar fins a 41 incendis entre Bellmunt d’Urgell i Castelló de Farfanya després de la punxada d’una de les rodes del remolc. Els Rurals aportaran totes les diligències que han dut a terme davant del jutjat de Balaguer pels danys ocasionats a tercers. Els Rurals van inspeccionar ahir la zona afectada i van detectar-hi un total de 41 punts d’incendis que van calcinar un total de 79 hectàrees. La major part, unes 75, són de terreny agrícola, i quatre són forestals.

D’aquestes, 3,7 hectàrees són Zones d’Especial Protecció per a les Aus (ZEPA). Hi ha afectació en quatre municipis: Balaguer (59,87 ha), Castelló de Farfanya (8,37 ha), Penelles (6,46 ha) i Bellcaire d’Urgell (4,33 ha).

Per la seua part, Unió de Pagesos estudiarà les responsabilitats que es poden exigir amb l’objectiu de poder restituir els danys als agricultors afectats. El sindicat va explicar que s’han produït danys de diferent intensitat, ja que va afectar tant camps de cultiu on ja s’havia segat com altres d’ordi i blat que encara estaven per collir.

També va afectar la segona collita de panís, sembrada darrere del rostoll i que feia poc que havia nascut. En alguns camps s’han vist damnificades algunes oliveres i diverses estructures de reg. La zona afectada és de les últimes que es va posar en regadiu del canal Algerri-Balaguer.

El succés es va produir a primera hora de la tarda de dimecres al llarg d’un tram d’uns 20 quilòmetres de les carreteres C-53 i C-26. Els Bombers de la Generalitat van ser alertats de l’aparició de diferents focs que es declaraven de manera gairebé simultània a partir de les 15.54 hores i que van començar per la zona de Bellmunt.

Ràpidament van activar els equips d’extinció. En l’operatiu van participar un total de 28 dotacions terrestres i sis mitjans aeris.

Per la seua part, els Rurals van interceptar poc després a Castelló de Farfanya el camió que va causar els incendis. Havia patit una punxada en una de les rodes posteriors de la part dreta del remolc, la més pròxima al voral, i van començar a sortir espurnes que van anar provocant els diferents focs.

tracking