SEGRE

MUNICIPIS GESTIÓ

Un comitè investigarà el possible abús de poder del tinent d'alcalde d'Alcarràs

Mentrestant, el regidor continuarà formant part de l'equip de govern local

L’ajuntament d’Alcarràs, al centre urbà.

L’ajuntament d’Alcarràs, al centre urbà.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ajuntament d’Alcarràs nomenarà un comitè independent, format per persones sense vinculació als partits polítics al govern i l’oposició, per investigar el presumpte abús de poder que la Policia Local atribueix al tinent d’alcalde de Sempre Alcarràs, Manel Ezquerra. Aquesta mesura forma part del protocol davant de possibles casos d’assetjament laboral i discriminació de gènere. Així ho va explicar l’alcalde, Jordi Janés (JxCat), que mantindrà mentrestant Ezquerra a l’equip de govern municipal. Va apuntar que “ha de prevaler la presumpció d’innocència”.

Janés va explicar que el comitè inclourà personal de l’ajuntament i sindical i que cap membre haurà de tenir relació amb els implicats. Va confirmar que ja s’ha obert un expedient administratiu per abordar la investigació sobre els fets de divendres passat quan, segons la Policia Local, el regidor va exigir arrestar un veí, va increpar els dos agents quan s’hi van negar i en va vexar una per la seua condició de dona.

Ezquerra, per la seua part, va negar aquestes acusacions i va dir que es va limitar a demanar ajuda davant de l’assetjament d’un veí.

L’alcalde va garantir que s’actuarà amb diligència i transparència i que totes les parts podran donar la seua versió dels fets i aportar proves. Ezquerra va ser alcalde al principi d’aquest mandat, va ocupar el càrrec durant més d’un any i després va donar el relleu a Janés, d’acord amb l’aliança de govern de Junts i els independents de Sempre Alcarràs. Els primers sumen quatre regidors i els segons, tres.

Aquests set edils formen una ajustada majoria al consistori, davant els cinc d’ERC i l’únic del PSC. Al marge de l’expedient municipal, els republicans reclamen un ple per abordar aquests fets i CCOO vol portar-los davant del jutge i la Fiscalia.

tracking