SEGRE

ESQUÍ ESTACIONS

La Generalitat reclama al jutge parar la subhasta de pastures de l'antic propietari de Boí Taüll

Argumenta que dos de les 370 parcel·les en venda consten com a sòl urbanitzable sense ser-ho || Aquest recurs se suma a una al·legació que no ha estat atesa per assegurar el proveïment elèctric de l'estació

Imatge d’arxiu del Pla de l’Ermita el mes de juny passat.

Imatge d’arxiu del Pla de l’Ermita el mes de juny passat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Generalitat ha recorregut davant del jutjat mercantil número 5 de Barcelona la subhasta de 247 hectàrees de pastures a la Vall de Boí, entre la urbanització del Pla de l’Ermita i les pistes de Boí Taüll.

Pertanyen a una filial del grup Nozar, antic propietari de l’estació d’esquí, i la seua venda forma part de la liquidació d’aquesta societat. La licitació va començar al juliol i ara, quan falten menys de dos setmanes perquè finalitzi, Actius de Muntanya, empresa pública adscrita a Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) i actual propietària de l’estació, ha sol·licitat al jutge suspendre-la.

Argumenta que dos de les 370 parcel·les en venda no consten en el pla de liquidació i que figuren com a sòl urbanitzable quan en realitat, afirmen, són parcel·les rústiques..

Actius de Muntanya demana deixar sense efecte la subhasta en curs i tornar a convocar-la ja sense les dos parcel·les objecte de recurs. Al·lega que és necessari per evitar “possibles confusions i perjudicis” als postors. De fet, l’empresa pública n’és un: participa amb una oferta d’almenys 100.000 euros, en el marc d’un acord amb l’administració concursal de la filial de Nozar que va concloure disputes sobre la propietat de telecadires i canons de neu de Boí Taüll (vegeu les claus). Aquesta quantitat ja ha estat superada i l’oferta més gran fins ahir ascendia a 166.000 euros.

Aquest recurs judicial es planteja després que, el mes de juliol passat, l’empresa pública de la Generalitat presentés al·legacions per provar de garantir el subministrament elèctric de l’estació de Boí Taüll.

Per això, va demanar al jutjat que les clàusules de la subhasta declaressin que part de les finques en venda incloguessin una servitud de pas per a la línia elèctrica que subministra energia a tot el complex d’esquí. Aquesta petició no ha estat atesa fins a la data.

La informació detallada sobre les 370 parcel·les a subhasta no recull l’existència de cap servitud de pas per a infraestructures elèctriques.

La gran majoria figura com a “lliure de càrregues”. Tampoc no s’ha atès fins ara la sol·licitud de l’ajuntament de la Vall de Boí, que va demanar incloure en les clàusules de la subhasta l’existència de drets de pastures que reivindiquen tant el consistori com els ramaders de la zona. Aquests han portat a pasturar els seus ramats de forma gratuïta a aquestes finques durant molts anys i els preocupa la possibilitat que això pugui canviar si les adquireix un nou propietari.

tracking