SEGRE

LLEIDA Y COMARCAS

L'afluència de públic al lleure nocturn torna a nivells del 2019

Satisfacció en el primer cap de setmana sense restriccions i alguns locals reconeixen que “no esperaven” tants clients || Veuen molt difícil controlar l'ús de mascaretes

Imatge del concert de Nil Moliner ahir a Biloba que va tancar les actuacions del Lleida Music Festival.

Imatge del concert de Nil Moliner ahir a Biloba que va tancar les actuacions del Lleida Music Festival.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els empresaris del lleure nocturn de Lleida van valorar ahir molt positivament la tornada a l’activitat després del final de les restriccions i van assenyalar que el primer cap de setmana sense aquestes “ha superat les expectatives” quant a clientela.

Així ho va assegurar el portaveu del grup Bönobo, Xavi Bosch, que va dir que “el lleure nocturn per fi ha tornat i s’ha notat a la ciutat, perquè tant Mossos com Urbana ens han dit que els botellons pràcticament han desaparegut a Lleida”. Sobre l’afluència a les seues discoteques i pubs, Bosch va dir que “esperàvem que vingués molt públic, però no durant tants dies seguits, des del pont del Pilar fins dissabte, a totes les festes que hem fet s’han venut totes les entrades i fins i tot han vingut clients d’Aragó, Reus i Manresa, estem satisfets i agraïts amb la rebuda que hem tingut”.

Per la seua part, José Antonio Hidalgo, responsable de la discoteca Lit, va dir que “ha vingut el volum de públic esperat, estem satisfets, sembla que hem tornat al 2019”. L’única nota negativa és que Hidalgo va remarcar que “és molt difícil, per no dir impossible, controlar que la gent porti la mascareta”.

Elena advoca per més actes a l’aire lliure per reduir els botellons

El conseller d’Interior de la Generalitat, Joan Ignasi Elena, va advocar ahir per una reforma del model del lleure nocturn que permeti oferir més activitats al carrer per contrarestar així els botellons i donar resposta a les necessitats socials.

Al seu torn, va demanar diferenciar entre botellons i actes vandàlics com els que es van veure les nits de les festes de la Mercè de Barcelona o els que hi va haver durant les Festes de Tardor a Lleida. Per a Elena, els autors dels aldarulls “són una minoria que no té res a veure amb la majoria dels joves” i que aprofiten la multitud per cometre agressions, destrosses i robatoris.

Tanmateix, va recalcar que els botellons no són un fenomen nou i que tenen causes molt profundes que la societat ha de solucionar de forma conjunta.

tracking