SEGRE

COMARCAS

L'esquí alpí, amb un metre de neu i el nòrdic tanca

Bona ocupació per Setmana Santa || Les pistes de fons, només per a usos turístics

Port Ainé té entre 50 i 120 centímetres de neu després de les últimes precipitacions.

Port Ainé té entre 50 i 120 centímetres de neu després de les últimes precipitacions.P.A.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les precipitacions de la setmana passada van deixar a les cotes altes del Pirineu prop de 50 centímetres de neu nova, per la qual cosa les pistes d’esquí alpí tancaran la temporada el dia 18, dilluns de Pasqua, amb més neu que a l’inici de la temporada. A Baqueira ronden els dos metres, Boí té a les cotes altes 1,20 centímetres, Espot 1,10 i Port Ainé també 1,20 centímetres. Per la seua banda, Port del Comte també té prou gruixos, entre 30 i 70 centímetres.

A més a més, les condicions de la neu per posar fi a la campanya són molt bones. Segons va assenyalar Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que gestiona les pistes del Sobirà i l’Alta Ribagorça, “les últimes nevades i el fred intens han ajudat a mantenir els dominis esquiables amb gruixos i una qualitat inusual atípics per a l’època que garanteixen acabar la campanya a finals de Setmana Santa sense problemes. És una bona notícia després de dos anys de pandèmia poder desenvolupar una campanya normal per als usuaris amb prop de 140 dies d’explotació a les estacions”, van indicar fonts de FGC.D’altra banda, es preveu una bona ocupació als establiments oberts a prop de pistes.

De fet, l’hotel de Port Ainé ja està al cent per cent. Fonts del sector de l’hostaleria asseguren que l’ocupació mitjana de cara a Setmana Santa és del 60 per cent a tota la província, encara que aquest percentatge augmentarà sensiblement a les comarques de muntanya.Pel que fa a l’esquí de fons, les pistes han tancat els circuits. A Guils es poden fer raquetes.

Aquesta estació juntament amb Lles, Sant Joan de l’Erm, Virós i Tavascan estan obertes a usos turístics ja que tenen pistes on es pot fer senderisme i BTT. Els complexos d’Aransa i Tuixent-la Vansa ja han tancat la temporada.

tracking