SEGRE

SERVEIS TELEFONIA

Les Garrigues: gairebé 1 milió per tenir bona cobertura

Un informe conclou que és la inversió necessària per millorar la línia || El Soleràs, Fulleda i els Torms tenen el pitjor servei

Imatge d’arxiu d’una vista dels Torms.

Imatge d’arxiu d’una vista dels Torms.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi encarregat pel consell de les Garrigues xifra en 900.000 euros la inversió necessària per disposar d’una cobertura òptima de telefonia mòbil en tots els seus municipis. L’informe, redactat per Adtel, conclou que cap de les empreses que operen a la comarca (Movistar, Vodafone i Orange) “no té una cobertura prou àmplia”. Per això, aconsella que les operadores es decideixin a “compartir infraestructures i actualitzar sistemes per aconseguir la cobertura desitjada”.

El document estima que serà necessari un termini de “quatre mesos per dur a terme totes les actuacions” i aconsella 15 reubicacions d’equipaments per ser compartits i 15 actualitzacions. Segons l’estudi, els pobles amb pitjor servei són el Soleràs, Fulleda i el Torms, al tenir només un operador. Precisament, els Torms ha patit una avaria de fins a 10 dies.

Segons fonts municipals, el temporal de vent i pluja del 5 i 6 de juliol va provocar una avaria en una antena que dona cobertura a Movistar. “L’empresa només ens informava que estava buscant el material per a la reparació”, va denunciar l’alcalde, Josep Bardia. Movistar va reprendre el servei divendres passat, però el consistori va manifestar oficialment el seu descontentament.

Movistar, de fet, va anunciar l’encesa de la cobertura 5G (vegeu l’article inferior). El president del consell, Jaume Setó, va explicar que van demanar l’informe “pel constant i elevat nombre de queixes de veïns i alcaldes sobre la mala cobertura”. Segons Setó, “a la comarca hi ha massa zones fosques”.

L’alcalde de Juncosa, Lluís Dalmau, va explicar que “a tres quilòmetres del nucli urbà, la cobertura desapareix”. La causa és l’orografia de l’entorn de Juncosa, la mateixa que al Soleràs, on el seu primer edil, Jordi Sarlé, va denunciar que molts agricultors treballen sempre sense línia a les seues finques. Elies Bosh, economista especialitzat en desenvolupament rural i adherit a l’àrea de Promoció Econòmica de la Granadella, va lamentar que “una bona part del despoblament rural ve motivat per la precarietat del servei de telefonia mòbil en municipis de les Garrigues, que obliga molts joves emprenedors a ubicar els seus negocis i projectes en altres comarques més ben comunicades”.

tracking