SEGRE

INFRAESTRUCTURES AEROPORTS

Andorra demana comprar vols de la Seu a Madrid a les empreses

Per garantir un mínim que permeti un tercer avió setmanal

Aeroports ha començat aquests dies els primers treballs per il·luminar la instal·lació de la Seu.

Aeroports ha començat aquests dies els primers treballs per il·luminar la instal·lació de la Seu.C.S.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern d’Andorra insta les empreses del país a adquirir bitllets per a vols entre l’aeroport de la Seu i el de Barajas, a fi d’assegurar a la companyia aèria un mínim que faci viable un tercer vol setmanal entre l’Alt Urgell i Madrid. Això permetria a més a l’Executiu andorrà destinar recursos a noves rutes a París, Lisboa o Londres. Així ho va explicar el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo.

Considera que un nou vol a Madrid en dia feiner, que se suma als actuals en divendres i diumenge, “pot tenir demanda”. “Ens agradaria que el sector privat s’impliqués en la compra de bitllets”, va dir, i va citar com a exemple “empreses amb interessos a Madrid”. El tercer vol pot ser una realitat el mes dedesembre, quan Andorra torni a treure a concurs la connexió amb Madrid.

D’altra banda, Aeroports de Catalunya ha iniciat les obres per abalisar la pista d’aterratge i il·luminar la plataforma i l’àrea de rodatge d’avions de l’aeroport de la Seu, la qual cosa permetrà vols nocturns a partir d’aquest hivern. Aquests treballs es fan en horari diürn i nocturn, en funció de l’activitat, per no afectar així l’operativa. Aquest fet obliga les empreses a coordinar-se amb la torre de control.

La il·luminació de la plataforma i l’àrea de rodatge l’executa Urbalux per 578.400 euros. L’UTE Ohl Servicios Ingesan-Insae Infraestructuras porta a terme la instal·lació del sistema d’abalisament de la pista per un import de 428.072 euros.

tracking