SEGRE

BARRIS DINAMITZACIÓ ECONÒMICA

Balaguer té més de 130 locals buits al centre

D'un cens d'uns 200 espais comercials || 67 estan actius i es concentren a la plaça Mercadal, Major i carrer Avall

Alguns dels locals comercials tancats els últims anys.

Alguns dels locals comercials tancats els últims anys.E. F

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El centre històric de Balaguer manté a dia d’avui uns 130 locals comercials buits d’un cens de 200 establiments aproximadament. La meitat d’aquests locals comercials, noranta-quatre en total, es concentren entre la plaça Mercadal, el carrer Major i el carrer Avall, dels quals seixanta-set estan actius en l’actualitat i la resta, tancats. La regeneració urbanística d’aquest barri, duta a terme les dos últimes dècades, no ha estat suficient per recuperar econòmicament el nucli antic de la capital de la Noguera, malgrat les accions impulsades des de la Paeria per potenciar la creació de nous negocis i crear ocupació.

S’han impulsat projectes com Aixequem les persianes, que contempla ajuts econòmics per afrontar el lloguer i beneficis fiscals. “Han estat mesures que fins ara no han aconseguit fixar en el temps nous comerços”, va explicar l’edil en funcions de Promoció Econòmica, Ester Guarné. No obstant, va apuntar que, a través d’ajuts dels fons Next Generation, està previst fer un cens de locals comercials a la capital. “Aquest cens ha de permetre planificar una estratègia d’actuació al centre i la resta de la capital, ja que es disposarà d’una fotografia més real de la situació”, va assenyalar.

Va afegir que la majoria dels locals del centre que no són a l’eix de plaça Mercadal, Major i Avall requereixen molta obra per estar en condicions o es troben en carrers més allunyats d’on es concentra l’activitat comercial. A aquesta situació se suma la jubilació i la falta de relleu generacional d’alguns dels titulars de comerços i els preus per llogar aquests locals. Guarné va apuntar que el tancament o l’obertura de locals és un flux que va variant constantment perquè uns obren però d’altres tanquen.

Aquest any un dels establiments oberts ha tancat, encara que el mateix local ha estat llogat per una associació. En els últims set anys s’han obert una desena d’establiments d’alimentació, empreses de serveis, restauració i moda.

tracking