SEGRE

TELEVISIÓ CATALUNYA

La producció de TV3, en perill

El director de la televisió catalana alerta dels efectes de la nova llei de contractació pública || La cadena no pot afrontar el pagament d’una nova sèrie de ficció

Sanchis, en un moment de l’acte d’ahir a la nit al Teatre Principal.

Sanchis, en un moment de l’acte d’ahir a la nit al Teatre Principal.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La producció externa de TV3 es troba en perill, segons va explicar ahir el director, Vicent Sanchis, en un acte al Teatre Principal organitzat per Òmnium, ANC, l’Ateneu Popular de Ponent i Súmate. Sanchis va apuntar que la nova llei de contractació pública els comporta el pagament de 24 milions d’euros amb referència a l’IVA i va assegurar que aquest tema ja està tenint afectació a la graella de la cadena. D’una banda, el programa Tarda oberta s’ha cancel·lat, i d’altra banda, Està passant s’haurà de gravar en un plató de TV3 i això pot provocar que “durant uns dies no es pugui emetre”. A més, va afirmar que hi ha efectes que encara no són visibles, perquè “ja hauríem d’estar contractant la sèrie que seguirà Benvinguts a la família, que s’estrena dilluns, la primera producció de ficció d’aquest any, i no la podem contractar perquè no la podem pagar”, va dir. També tindrà repercussions en l’adquisició de “drets esportius, la contractació de producció associada o la compra de producció aliena”, entre la qual es troben les pel·lícules i TV movies. “La gent ha sentit que els responsables de TV3 hem alertat de les conseqüències de l’aplicació d’aquesta llei i té interès a saber com es pot evitar el que és una catàstrofe anunciada, que és l’alteració profunda de la graella”, va assegurar.

Sanchis va descartar dimitir per la situació de la televisió catalana i va afirmar que només se n’aniria “a petició del consell de Govern, que és el que em va nomenar, però si no m’ho demanen considero que seria molt poc responsable i molt poc ètic perquè hi ha un gran problema”.

La plantilla de TV3 demana reformar la llei de la CCMA i resoldre l’IVA El comitè d’empresa de Televisió de Catalunya (TVC) apressa, en un comunicat, que el nou Parlament reformi la llei de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), i que “sense demora, es resolgui el cop de l’IVA”. Destaca que s’alegra que Brauli Duart hagi recuperat la salut, però lamenta que torni a assumir les funcions de president quan queden dos mesos perquè caduqui el seu mandat, afirmant que considera les substitucions per les quals s’utilitza la figura de vicepresidència com a “irregulars”. D’altra banda, els treballadors reclamen que s’aprovin mesures urgents per atendre el dèficit de l’IVA i del descens d’ingressos amb aportacions de la CCMA i que es reprengui la reforma de la llei i renovació del consell de govern per elegir-ne un de nou amb “criteris de professionalitat i independència”.

tracking