SEGRE

POLÍTICA CULTURAL CERTAMEN

Primer Ricard Viñes Piano Kids

La versió per a nens i joves del concurs internacional de piano de Lleida, el 2017 || El certamen per a adults, biennal i amb import doble de premis

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El pròxim estiu, del 29 de juny al 2 de juliol, l’Auditori Enric Granados de Lleida acollirà la primera edició del Concurs Internacional de Piano Ricard Viñes per a nens i adolescents. No s’encavalcarà amb el certamen per a adults, ja que aquest es convertirà en biennal, amb la qual cosa la pròxima edició no se celebrarà fins al 2018. Aquest canvi en la periodicitat del certamen organitzat des de la Paeria, el Conservatori i l’Auditori des del 1995, suposarà doblar l’import dels premis –el primer passarà dels 6.000 euros actuals als 12.000–, la qual cosa repercurtirà en la rellevància internacional de l’esdeveniment i la qualitat dels participants.

Així ho van posar ahir de manifest durant la presentació d’aquests canvis al concurs, en un acte presidit per l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, que va destacar que el nou concurs Ricard Viñes Piano Kids and Youth –en anglès, en una picada d’ull a la participació internacional– cerca “despertar l’interès musical entre els més joves en una mostra més de l’aposta de la Paeria per l’educació musical”. El nou concurs repartirà 6.600 euros en diferents premis en tres categories per edats fins als 17 anys. El proper 3 de maig es tancarà el termini d’admissió de sol·licituds. Les bases poden consultar-se al web del Conservatori. Tant la directora de l’Auditori, Puri Terrado, com el director del Conservatori, Jordi Benseny, van posar èmfasi en el caràcter únic a Espanya d’un certamen exclusiu per als més joves i obert a la participació internacional. D’altra banda, l’acte també va comptar amb la presència de Jaume Iglesias, d’IFR Group, patrocinador del concurs, i de Carme Grasa, col·laboradora juntament amb GLS, Alink-argerich Fundation i la Generalitat.

La prova final per a adults, un recital amb la Simfònica del VallèsLa pròxima edició del concurs de piano Ricard Viñes, obert a participants de 18 a 32 anys, se celebrarà l’estiu del 2018 no només amb l’import doble dels premis sinó amb un altre canvi important en el desenvolupament de les proves. Així, els tres finalistes del certamen no protagonitzaran la prova final en solitari sinó al costat de l’Orquestra Simfònica del Vallès, en un concert obert al públic i després del qual s’atorgaran els premis. El guanyador podrà actuar amb l’OSV al Palau de la Música.

tracking