SEGRE

POLÍTICA CULTURAL

La Vall de Boí renova estatuts

El Govern va aprovar aquest dimarts la modificació de la normativa del Consorci del Patrimoni Mundial per adaptar-los a la llei || Mostra sobre Puig i Cadafalch

Imatge de l’interior de l’església romànica de Sant Joan de Boí.

Imatge de l’interior de l’església romànica de Sant Joan de Boí.CENTRE D’INTERPRETACIÓ DEL ROMÀNIC DE LA VALL DE BOÍ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de la Generalitat va aprovar aquest dimartsdesprés d’anys de tràmit la modificació dels estatuts del Consorci del Patrimoni Mundial de la Vall de Boí a fi d’adaptar-los a la llei de reestructuració del sector públic per agilitzar l’activitat administrativa i que anteriorment ja va suposar que el Consorci s’adscrigués a la Generalitat.

Els nous estatuts estableixen que l’objecte del consorci consisteix a realitzar la restauració, la millora, la conservació i la promoció del Patrimoni Mundial de la Vall de Boí, tant en el seu vessant cultural (conjunt d’esglésies romàniques i pobles medievals), com en altres vessants que es relacionin, incidint en el desenvolupament integral i sostenible de l’àmbit turístic i econòmic de la Vall de Boí i en la investigació i difusió dels costums i formes tradicionals de vida.

El Consorci del Patrimoni Mundial de la Vall de Boí és una entitat integrada per la Generalitat, la Diputació de Lleida, el consell comarcal de l’Alta Ribagorça, l’ajuntament de la Vall de Boí i els bisbats d’Urgell i de Lleida.

El conseller de Cultura presideix el consorci i l’alcalde de la Vall de Boí exerceix de vicepresident. Precisament l’alcalde, Joan Perelada, va explicar aquest dimarts a SEGRE que “aquest canvi d’estatuts únicament s’adapta a la llei, però no suposa cap canvi significatiu pel que fa al funcionament del consorci”.

En aquest sentit, va explicar que “ja vam començar a aplicar les mesures necessàries quan es va aprovar la llei, malgrat que fins ara no s’hagi aprovat el canvi d’estatuts”. Val a recordar que les nou esglésies romàniques integrades al consorci van ser declarades Patrimoni Mundial per la Unesco l’any 2000.

D’altra banda, Perelada va explicar que l’església de Sant Joan de Boí acollirà una exposició sobre el pas de Josep Puig i Cadafalch per la Vall de Boí, que documentarà l’expedició historioarqueològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) a la Ribagorça i Aran el 1907, en la qual va participar l’arquitecte i historiador de l’art.

Serà amb motiu de l’Any Puig i Cadafalch, que commemora el 150 aniversari del seu naixement i els 100 anys com a president de la Mancomunitat de Catalunya. De fet, el passat 1 de juliol, el llavors conseller de Cultura, Santi Vila, va participar en la Ruta Puig i Cadafalch per la Vall de Boí.

tracking