SEGRE

FiraTàrrega oferirà 50 espectacles

Una obra poètica i visual al parc de Sant Eloi inaugurarà el certamen

Un espectacle al Parc de Sant Eloi

FiraTàrrega oferirà 50 espectacles en 227 funcionsX. Santesmasses

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

FiraTàrrega ha preparat una edició en què vol rellegir l'espai públic contemporani i tancar un trienni en què ha promogut els actius de les arts de carrer i que va començar el 2016 amb la interculturalitat, seguit de la participació de la passada edició. Per fer-ho, oferirà entre el 6 i el 9 de setembre un total de 227 funcions de 50 obres peces escèniques diferents, provinents de 8 països, de les quals 30 són estrenes. Els escenaris estaran ubicats en 22 espais diferents de la capital de l'Urgell.

La Compagnie Lucamoros serà l'encarregada d'obrir FiraTàrrega 2018 amb La Tortue de Gauguin, un espectacle de carrer interdisciplinari que combina la pintura en directe, el teatre d’ombres i la música escènica. Serà el 6 de setembre, a les 21.30 hores, al Parc de Sant Eloi.

Enguany FiraTàrrega també vol retre homenatge als clàssics contemporanis i al codi teatral a l’espai públic. Així, la companyia Adhok estrenarà a l’Estat espanyol la seva trilogia d’espectacles que reflexionen sobre la joventut i la vellesa (Issue de Secours, L’envol i Le Nid). D’altra banda, Joan Català presentarà en aquesta edició 5.102 m/s, un treball en procés que es convertirà una peça de carrer i una altra de de sala a partir de 2019.

En la programació també destaquen les últimes creacions de Les Impuxibles i el seu primer espectacle de carrer Painball; la proposta que fan Toti Toronell i Pere Hosta (Slow Olou) amb Escargots; Hui Basa amb Tha Tzpar (L’espera), o bé, Humanhood i la breu peça de dansa Orbis.

D’altra banda, FiraTàrrega continua la col·laboració amb la Mostra d’Igualada - Fira de Teatre Infantil i Juvenil i l’Associació de Teatre per a tots els Públics per a oferir un programa de visualització i internacionalització d’espectacles familiars catalans. Amb ells presenten quatre peces pensades per al mercat internacional: Mumusic Circus amb Flou Papagayo, Zum zum Teatre i Quim Bigas que presentaran a Tàrrega Hippos; Asteroid la darrera producció dels Campiguipugui que, dirigida per Toti Toronell, combina els titelles i els actors reals amb l’objectiu d’aconseguir un impacte sorprenent i transformador a l’espai públic. També dirigit al públic familiar trobem CreaMoviment amb Un món de cartró, una proposta on grans i petits es relacionen amb un món de cartró transformant l’espai. Les set diferències d’El Pont Flotant serà també un dels plats forts de l’edició 2018 de FiraTàrrega.

Enguany FiraTàrrega ha convidat 16 espectacles internacionals, d’entre els quals en destaquen les propostes mexicanes i xilenes.

Per aproximar-se al gruix de la programació de FiraTàrrega 2018, els organitzadors han dissenyat els Itineraris Artístics, 9 recorreguts amb la finalitat de facilitar al públic la navegació pel programa.

CLICA A LA IMATGE PER CONSULTAR LA PROGRAMACIÓ:

tracking