SEGRE

POLÍTICA CULTURAL LITIGI

Convoquen el ple del Museu en una data simbòlica, l'11-D

Amb la consellera Laura Borràs, en l’aniversari del trasllat de l’art a Sixena

El museu ‘imaginari’ d’Artur Ramon - L’antiquari i divulgador de la història de l’art Artur Ramon va presentar ahir al Museu de Lleida el llibre Les obres mestres de l’art català (Rosa dels Vents), en un acte conduït per l’historia ...

El museu ‘imaginari’ d’Artur Ramon - L’antiquari i divulgador de la història de l’art Artur Ramon va presentar ahir al Museu de Lleida el llibre Les obres mestres de l’art català (Rosa dels Vents), en un acte conduït per l’historia ...MAGDALENA ALTISENT

Creat:

Actualitzat:

Sis mesos després d’estrenar-se com a consellera de Cultura, Laura Borràs presidirà el seu primer ple del Consorci del Museu de Lleida en una data assenyalada, l’11 de desembre vinent. La reunió amb els màxims representants de les institucions del Museu –l’anterior convocatòria del qual va ser el març del 2017, amb el llavors conseller Santi Vila– tindrà així un caràcter simbòlic, just en el primer aniversari del polèmic trasllat de l’art a Sixena, amb suport inclòs de la Guàrdia Civil. S’ha de recordar que també per a aquest dia està prevista la presentació d’un llibre amb les fotografies inèdites de l’operació –des de dins del museu–, una edició que ha suscitat crítiques a Aragó i fins i tot la presentació d’una denúncia. Després de la reunió ahir de la comissió executiva del museu, el director de Cultura a Lleida, Josep Borrell, va avançar que en el plenari de l’11 de desembre es perfilarà el pressupost per a l’any 2019, “ja sigui amb nova xifra o amb una segona pròrroga, però amb la idea de provar de millorar si és possible l’actual, al voltant dels 1,2 milions d’euros, per poder ampliar també el capítol d’activitats”.

D’altra banda, Borrell va assenyalar que abans de final d’any s’aprovarà el plec de condicions per a la licitació, entre altres serveis, del bar-cafeteria del Museu, que va tancar l’agost del 2017, ja fa més d’un any. “Podrà convocar-se així el concurs durant el primer trimestre del 2019”, va afegir Borrell. També està a punt l’informe tècnic per reparar el despreniment de mosaics que afecta sobretot la façana de l’edifici d’exposicions temporals.

Front a Aragó per Barbastre Les Corts d’Aragó van aprovar ahir per unanimitat dels set grups polítics (PP, PSOE, Podem, PAR, Cs, Chunta i IU) una proposició de suport a les accions judicials del bisbat de Barbastre contra el Museu i el bisbat de Lleida per les 111 obres d’art de la Franja, la vista prèvia de la qual se celebrarà el proper dia 29. També insten el bisbe d’Osca a reclamar per via judicial obres de Berbegal i Peralta de Alcofea. Per la seua part, Josep Borrell va lamentar que el litigi s’hagi convertit en “una qüestió nacional aragonesa”.

tracking