SEGRE

MÚSICA POLÈMIQUES

Domingo deixa l'òpera de Los Angeles acusat d'assetjament

El tenor espanyol havia dirigit la institució des del 2003

Plácido Domingo va ser acusat a l’agost per una vintena de dones per assetjament i abús sexual.

Plácido Domingo va ser acusat a l’agost per una vintena de dones per assetjament i abús sexual.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tenor espanyol Plácido Domingo va anunciar ahir la dimissió com a director general de l’Òpera de Los Angeles (LA Opera) arran de la polèmica generada per les acusacions d’abús sexual desvetllades en contra seu.

“Mentre continuo el meu treball per netejar el meu nom, he decidit que és en el millor interès de l’LA Opera que dimiteixi com a director general i que deixi les meues actuacions futures”, va afirmar el tenor, que va ser director general d’aquesta institució des del 2003. Al conèixer la dimissió de Domingo, la institució va reaccionar agraint la seua aportació “sense precedents i profunda” a la vida cultural de Los Angeles. “Sota el seu lideratge, l’Òpera de Los Angeles va ser coneguda pel seu esperit de creativitat col·laborativa i la seua habilitat per atreure magnífics artistes de tot el món”, va subratllar el comitè executiu.

La dimissió de Domingo arriba una setmana després que es retirés de la Met Opera de Nova York un dia abans de l’estrena prevista de Macbeth. L’espanyol va ser acusat a l’agost per una vintena de dones de diferents casos d’assetjament i abús sexual en una investigació periodística de l’agència Associated Press. L’òpera de Los Angeles va anunciar llavors l’obertura d’una investigació per determinar la veracitat de les acusacions. Així, Domingo talla l’últim vincle professional que li quedava als EUA, on el sindicat de músics també l’investiga i on ja han cancel·lat algunes de les seues actuacions.

tracking