SEGRE

MUSEUS CIÈNCIA

L'art lleidatà triomfa a la Xina

Albert Barqué-Duran, de Mollerussa, estrena a Xangai una exposició sobre intel·ligència artificial || Amb una ‘performance’ amb Marc Marzenit

489933_1.jpg

489933_1.jpgMCAM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’artista i investigador en Ciències Cognitives de Mollerussa Albert Barqué-Duran va inaugurar dimecres al museu d’art contemporani Shanghai Ming Contemporary Art Museum (McaM) de la Xina l’exposició sobre intel·ligència artificial i art Mind the Deep: Artificial Intelligence and Artistic Creation. Per a això, el lleidatà va escenificar la seua performance My Artificial Muse, fruit d’una col·laboració amb el DJ i productor musical de Mollerussa Marc Marzenit, i el creador alemany especialitzat en algoritmes Mario Kingleman. El projecte, presentat el maig del 2018 a la capital del Pla d’Urgell, és una actuació cientificoartística en què intel·ligència artificial i creativitat humana s’uneixen per donar forma a una musa clàssica.

El procés està dividit en dos parts i comença amb el pinzell de Barqué-Duran, que pinta la seua pròpia interpretació de la musa sobre una tela gegant. A l’acabar, li pren el relleu una màquina dotada d’intel·ligència humana, que fa el mateix gràcies a una xarxa neuronal complexa, configurada per Kingleman. La banda sonora, obra de Marzenit, és un altre dels elements clau del projecte, i és que Barqué-Duran porta posat durant l’actuació un vestit amb sensors que, a cada moviment de pinzell, la música cobra un nou sentit. Així, cada vegada que es porta a terme la performance, la banda sonora acaba sent diferent.

489933_2.jpg

489933_2.jpgMCAM

tracking