SEGRE

Les esglésies romàniques de la Vall de Boí obriran de forma progressiva a partir del 4 de juny

Sant Climent de Taüll serà la primera que rebrà visitants però amb el campanar tancat

L'església de Sant Climent de Taüll.

Taüll, en una ruta transnacional de pobles amb encantCentre d'Interpretació del Romànic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les esglésies romàniques de la Vall de Boí, a l'Alta Ribagorça, començaran a reobrir-se a partir de dijous dia 4 de juny. La primera serà Sant Climent de Taüll i les altres esglésies i el Centre del Romànic s'aniran obrint de forma progressiva d'una en una, per fer-ho amb les màximes garanties de seguretat. No s'obrirà la següent església fins que no s'hagi verificat durant quatre dies seguits el bon funcionament de les mesures implementades a Sant Climent. Es vol que tothom pugui tornar a gaudir del romànic i és per això que del 4 al 21 de juny l'entrada serà gratuïta. Els campanars, on no es pot garantir les mesures de seguretat sanitàries, estaran tancats al públic.

Les entrades a l'església només es podran adquirir en línia a través de la web www.centreromanic.com amb reserva de dia i hora. No hi haurà cap punt de venda a les esglésies. Del 4 al 21 de juny, l'entrada serà gratuïta, també caldrà fer la reserva per la web.

Els horaris previstos per cada dia de la setmana de 10:00 a 14:00 i de 16:00 a 19:00 (juliol i agost fins a les 20.00 hores).

Durant la visita s'haurà de dur la mascareta posada, hi haurà un gel hidroalcohòlic a l'exterior de l'església per rentar-se les mans abans d'entrar. Els visitants hauran de mantenir en tot moment la distància de seguretat de 2 metres amb la resta de visitants i el personal de l'església.

Per tal de garantir la seguretat de la visita, el Consorci Patrimoni Mundial de la Vall de Boí ha establert un Pla de desconfinament del Conjunt Romànic de la Vall de Boí i s'han adequat els espais segons les normatives mitjançant mesures de protecció, informació i senyalització.

Pel que fa a l'aforament serà d'1/3 i sempre respectant la distància de seguretat. La freqüència de neteja i desinfecció de les esglésies s'ha incrementat.

tracking