SEGRE

TRADICIONS CORONAVIRUS

El Pont de Suert també suspèn la baixada de falles

S'afegeix a Boí, la Pobla, Durro, Senet, Alins, Isil i València

Imatge d’arxiu de la celebració de les falles al Pont.

Imatge d’arxiu de la celebració de les falles al Pont.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Pont de Suert ha decidit suspendre la baixada de les falles, prevista per al 23 de juny, per l’actual context de la crisi sanitària. Després d’avaluar tots els escenaris possibles s’ha considerat suspendre la celebració. L’alcalde del Pont de Suert, Josep Antoni Troguet, va explicar que abans de la suspensió s’havien plantejat celebrar l’esdeveniment tot i que amb un format diferent. “Tanmateix, s’ha valorat que durant el transcurs de la festa no serà possible garantir les mínimes mesures de seguretat entre els assistents. És una decisió de mala gana, obligada per la situació actual i amb l’únic objectiu de preservar la salut de tots, tant dels participants com dels visitants”, va dir.

Finalment, els fallaires i les diferents entitats que organitzen la baixada van decidir suspendre l’edició d’aquest any i seguir treballant per a l’any vinent. “L’esperit fallaire continua més fort que mai, aquesta vegada amb responsabilitat i a l’altura del que demana el moment, però amb la vista posada en la pròxima edició de les festes”, va dir.

Precisament, aquesta mateixa setmana els pobles de la Vall de Boí també van anunciar que no celebraran la tradicional baixada de falles ni cap de les activitats relacionades amb aquesta festa. Així, les baixades que han quedat suspeses són les de Boí, prevista per al pròxim 23 de juny; Barruera (27 de juny), Erill la Vall (4 de juliol) i Taüll (17 de juliol), que se sumen a les també cancel·lades de la Pobla de Segur, Durro, Senet i Alins, tal com ja va avançar aquest diari (vegeu SEGRE del dia 4). Així mateix, els municipis d’Isil i València d’Àneu tampoc no celebraran aquest any la baixada de falles a causa de la crisi del coronavirus. En aquest cas estaven previstes el proper dia 23 de juny a Isil i el 27, a València d’Àneu.

Les festes del foc atreuen cada any milers de turistes Les festes del foc van ser declarades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco l’any 2015, fet que va suposar un revulsiu turístic que atreu cada any milers de visitants. Les de Durro i la Pobla de Segur són les primeres a celebrar-se a mitjans de juny. Els segueixen Durro, Boí, el Pont de Suert, Vilaller, Barruera, Erill, Taüll i Llesp. També a Aran es crema Eth Haro per Sant Joan i també hi ha falles a Isil, al Pallars Sobirà, entre altres poblacions del Pirineu.

tracking