SEGRE

PUBLICACIONS NOVETAT

La cervesa de la Highsmith

Llibre de relats de vuit autores de novel·la negra catalana en homenatge a l'escriptora nord-americana || Amb les lleidatanes Marta Alòs i Montse Sanjuan

Marta Alòs.

La cervesa de la Highsmith

Creat:

Actualitzat:

Patricia Highsmith, autora de clàssics de la novel·la negra com Estranys en un tren i El talent de Mr. Ripley, hauria fet avui cent anys però, lluny de caure en l’oblit, continua suscitant fascinació. Com la que ha inspirat el volum La cervesa de la Highsmith, que acaba de publicar Pagès Editors a la col·lecció Lo Marraco Negre, dirigida per Sebastià Bennasar. L’escriptor mallorquí va animar vuit autores de novel·la negra catalana, entre les quals les lleidatanes Marta Alòs i Montse Sanjuan, a retre un singular homenatge a la nord-americana en el centenari del seu naixement amb vuit relats curts inèdits i, a més, per constatar el paper fonamental de la dona també en el terreny de la novel·la negra catalana. Al costat d’Alòs i Sanjuan, participen en aquesta particular antologia Anna Maria Villalonga, Esperança Camps, Raquel Gámez, Núria Cadenes, Susana Hernández i Margarida Aritzeta.

Des de Pagès Editors s’ha volgut recordar a través del títol del llibre la visita de Patricia Highsmith a Lleida el 1987, convidada pel llavors director de l’IEI, l’actual alcalde, Miquel Pueyo. La novel·lista, que llavors ja residia a Suïssa, on va morir el 1995 als 74 anys, es va sentir enormement atreta pel sabor de la cervesa San Miguel. De fet, la llegenda explica que va acceptar la invitació per fer una xerrada a Lleida només per conèixer la fàbrica cervesera.

El volum, protagonista al festival literari Tiana Negra El llibre La cervesa de la Highsmith serà protagonista al festival literari Tiana Negra, que es desenvoluparà divendres i dissabte en aquesta localitat del Maresme. Una de les autores, Anna Maria Villalonga, presentarà aquest volum en un dels actes del certamen, que en aquesta edició retrà homenatge a l’escriptora nord-americana en el seu centenari. El festival també ha programat una lectura dramatitzada del relat de Highsmith La coartada perfecta, a càrrec de residents de la Llar de Persones Grans de Tiana.

El certamen se celebrarà en format online, amb sessions accessibles a través del canal de YouTube de la localitat. La cita literària comptarà amb la participació de Marta Alòs, que va debutar en el gènere negre l’any passat amb la novel·la L’origen del pecat; i Pau Juvillà, que es va estrenar el 2019 amb Primàries de sang, amb David Marín.

Montse Sanjuan

La cervesa de la Highsmith

tracking