SEGRE

CONCERTS TERRITORI

Música per a 80 micropobles

El festival començarà demà a Penelles i Torrebesses i es prolongarà fins a l'octubre || La província de Lleida ha confirmat 18 dates fins al moment

Èlia Bastida serà l’encarregada d’inaugurar el festival a Penelles.

Èlia Bastida serà l’encarregada d’inaugurar el festival a Penelles.ITINERA PARLEM

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Penelles i Torrebesses seran les poblacions que inaugurin demà el festival Itinera Parlem. Es tracta d’un projecte de 80 concerts de jazz, blues, soul i bossa nova en entorns naturals de Catalunya creat per l’Associació de Micropobles i la col·laboració de Parlem Telecom, que es prolongarà fins al mes d’octubre a fi d’atansar la cultura a zones poc poblades. “En moltes d’aquestes àrees arribarà abans un concert de jazz que un caixer automàtic o un supermercat”, va assegurar el director del festival, Marcel Marata.

Les actuacions estaran protagonitzades per músics, en especial alumnes de l’Escola Joan Chamorro. Quico Pi de la Serra hi participarà donant suport als micropobles. “Aquest any ja podem dir que tenim Quico Pi de la Serra, tot un referent”, va comentar Marata.

En la presentació del festival, la consellera de Cultura en funcions, Àngels Ponsa, va assenyalar que “aquest tipus de certàmens dona sentit al nostre treball. I estic convençuda que és un projecte que anirà a més”. L’església de Sant Joan Baptista de Penelles (12.00 h) i la sala del Casal de Torrebesses (17.00 h) obriran demà el certamen amb The magic sound of the Violin d’Èlia Bastida, Joan Chamorro, Josep Traver.

A més, ja hi ha confirmades 18 dates a la província que recorreran les comarques del Segrià, el Solsonès, la Noguera, les Garrigues, el Pallars Sobirà i la població de Gósol i podrien confirmar-se més actuacions en els propers dies.

tracking