SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES ARTISTES

Dos lleidatanes de 17 anys debuten a la sala gran del Teatre Lliure de Barcelona

Abril Pinyol i Blau Granell, de 17 anys, en el seu primer projecte professional || Elegides amb 3 noies més d'entre 300 aspirants

Les lleidatanes Abril Pinyol i Blau Granell estrenen avui al Lliure.

Les lleidatanes Abril Pinyol i Blau Granell estrenen avui al Lliure.SÍLVIA POCH

Creat:

Actualitzat:

Cursen 2n de Batxillerat Artístic a l’institut Gili i Gaya i fa més d’una dècada que són a l’Aula Municipal de Teatre. Les vides paral·leles d’Abril Pinyol i Blau Granell, de 17 anys, no s’acaben aquí. Avui pujaran un nou esglaó amb el seu debut professional a la primera obra de la temporada de la sala gran del Teatre Lliure de Barcelona.

Tant una com l’altra es van presentar a un càsting el mes de maig passat, al qual van acudir unes 300 noies de tot Catalunya.

Van anar passant proves durant l’estiu i, al final, les dos van ser elegides juntament amb tres joves actrius i cantants més de Barcelona per formar part de l’elenc de l’espectacle Aquell dia tèrbol quan vaig sortir d’un cinema de l’Eixample i vaig decidir convertir-me en un om, de la directora Alícia Gorina i la dramaturga Eleonora Herder. Aquest muntatge teatral és una adaptació particular, dos dècades després de la seua estrena al cine, de la pel·lícula Les verges suïcides, de Sofia Coppola.

En aquest film, que alhora era una adaptació de la novel·la homònima de Jeffrey Eugenides, es recuperava la insòlita i tràgica història de les cinc germanes Lisbon, de 13 a 17 anys, que es van suïcidar a començaments dels anys 70 en un barri residencial de Detroit.

Els actors Joan Carreras i Mia Esteve, al paper de pares de les protagonistes, completen el repartiment d’aquesta obra al Lliure de Montjuïc, amb temporada almenys fins al 14 de novembre. Abril Pinyol, des dels 3 anys a l’Aula de Teatre de Lleida, ha format part de la companyia La Petiestable 12 i també ha cursat estudis musicals a L’Intèrpret. Canta i toca el violoncel i l’ukelele.

De fet, està també preparant el seu primer EP amb cançons pròpies. La seua il·lusió, matricular-se l’any que ve a l’Institut del Teatre de Barcelona.

Per la seua part, Blau Granell –des dels 5 anys a l’Aula de Teatre i amb actuacions a La Inestable– ja porta el teatre a la sang: el seu pare és Jordi Granell, tot un veterà actor de la companyia de teatre familiar Xip Xap.

Les lleidatanes Abril Pinyol i Blau Granell estrenen avui al Lliure.

Les lleidatanes Abril Pinyol i Blau Granell estrenen avui al Lliure.SÍLVIA POCH

tracking