SEGRE

LLIBRES NOVETAT

Publiquen una novel·la inèdita de Viladot, escrita per l'autor d'Agramunt el 1983

'Somni d'un apotecari d'estiu', el dia 18

Comanegra publicarà la setmana que ve l’obra inèdita de Viladot.

Comanegra publicarà la setmana que ve l’obra inèdita de Viladot.COMANEGRA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En plena celebració de l’Any Viladot, en el qual es commemora el centenari del naixement de l’artista i poeta visual d’Agramunt, l’editorial barcelonina Comanegra s’afegeix al record amb una activitat majúscula: dimecres vinent dia 18 publicarà la novel·la inèdita Somni d’un apotecari d’estiu. Es tracta d’un relat que Viladot va escriure el 1983, però que va quedar guardat en un calaix i que ara, gairebé quaranta anys després, arribarà per fi a les llibreries. Aquesta obra, d’una imaginació desbordant, reivindica encara més el talent d’escriptor de la capital del Sió.

L’apotecari que dona nom a la novel·la es diu Antoni Sanuy, l’àlter ego de l’escriptor, que viu en una casa pairal d’Agramunt, el seu poble natal. En el somni estival del protagonista, un tren parteix de Barcelona i corre a cegues per Ponent, amb destinació a Agramunt, carregat de personatges increïbles. Entre ells el Pau, l’aprenent de maquinista.

El tren pateix un sabotatge, el Pau s’ha d’escapar i arriba a casa del farmacèutic, que es reconeix en el jove d’una forma estranya.

Al cap de gairebé 40 anys dins d’un calaix, la novel·la apareix en el centenari del naixement de Viladot

Partint de la seua realitat més estricta i jugant amb tots els paral·lelismes autobiogràfics possibles, Viladot posa en aquesta novel·la cara a cara el vell farmacèutic Sanuy i el jove maquinista Pau per teixir una reflexió que, amb l’aparença d’una broma narrativa (de fet, la novel·la és un autèntic divertimento tant per al lector com per al creador), planteja qüestions profundes relacionades amb la tradició, el saber i la construcció de la identitat individual. L’escriptor tarragoní Joan Todó, autor del pròleg, destaca el simbòlic enfrontament dels dos protagonistes: el saber il·lustrat, llibresc, del farmacèutic, oposat al llibre de la vida del jove Pau.

tracking