SEGRE

LITERATURA OBITUARI

Capella ardent de Josep Maria Espinàs, avui al Palau de la Generalitat

Parlament institucional de Pere Aragonès

L’escriptor Josep Maria Espinàs va morir diumenge als 95 anys.

L’escriptor Josep Maria Espinàs va morir diumenge als 95 anys.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Palau de la Generalitat acollirà avui la capella ardent de l’escriptor i periodista Josep Maria Espinàs, que va morir diumenge als 95 anys. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la família de l’escriptor ho van acordar ahir després que el president traslladés la voluntat que el Palau de la Generalitat pogués acollir-la, a causa de la distinció d’Espinàs amb la Medalla d’Or de la màxima institució catalana. El fèretre s’ubicarà al Saló Sant Jordi del Palau i, abans de l’obertura de portes a la ciutadania, el president Aragonès traslladarà el condol en nom del Govern a la família i farà un parlament institucional.

A continuació, els ciutadans que ho desitgin podran acomiadar-se i firmar al llibre de condolences, de les 10.30 a les 19 hores. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es va afegir ahir a primera hora a les reaccions de dol per la mort d’Espinàs, a qui va recordar com “un referent de les lletres catalanes”. En un tuit, va subratllar que era “un dels autors més populars de les últimes dècades”.

Nombroses personalitats del món de la política i de la cultura es van acomiadar diumenge de l’escriptor a través de les xarxes socials. Un dels primers va ser el mateix president Aragonès, que va dir d’Espinàs que va ser “un dels grans de la nostra literatura, d’aquestes persones que sempre hi són”. També el ministre de Cultura, Miquel Iceta; l’expresident Carles Puigdemont; l’escriptor Màrius Serra; el Gremi de Llibreters; la Institució de les Lletres Catalanes; el president d’Òmnium, Xavier Antich, i el del Barça, Joan Laporta (Espinàs va ser coautor de l’himne del club), van lamentar la desaparició de l’escriptor.

tracking