SEGRE

UNIVERSITAT ACTIVITATS

Homenatge pòstum al filòleg Julià-Muné a la UdL

Dijous vinent, dia 23, en una jornada en la qual es presentarà un llibre en memòria seua || Professor de la UdL durant 40 anys

Imatge del filòleg Joan Julià-Muné, mort el 2020.

Imatge del filòleg Joan Julià-Muné, mort el 2020.UDL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El catedràtic de fonètica aplicada Joan Julià-Muné (1950-2020) va ser “un dels històrics més importants de la Universitat de Lleida per la seua dedicació a la docència des del 1978 al llavors encara Estudi General, per la seua tasca investigadora pionera en l’aplicació de les modernes tecnologies en diverses disciplines de la lingüística, com a ambaixador de la nostra universitat a la resta de la catalanofonia i a l’estranger, i per la seua aportació personal al bon funcionament de la comunitat universitària”. Amb aquestes paraules de Mar Font Martí, Maite Puig Tarré i Joan Ramon Veny-Mesquida, coordinadors de la Miscel·lània d’homenatge In memoriam Joan Julià-Muné, arranca aquesta obra publicada a la col·lecció Trossos de l’Aula Màrius Torres i de Pagès Editors i que es presentarà dijous vinent. Serà en el marc de la jornada monogràfica que el departament de Filologia i Comunicació i la Càtedra Màrius Torres, juntament amb la Biblioteca de Lletres i la unitat d’Arxius de la Universitat de Lleida, dedicaran al llegat i la trajectòria professional i personal de Julià-Muné.

El volum, de gairebé 400 pàgines, inclou una vintena d’articles de to assagístic, científic o personal, de temàtica lingüística, literària o de tall més memorialista, a càrrec d’exalumnes, col·legues i amics acadèmics, que “pretén preservar la seua memòria”, explica el director de la Càtedra, Joan-Ramon Veny. El llibre es tanca amb un perfil bibliogràfic de Julià-Muné, que recull les seues aportacions i dades més rellevants. Val a recordar que Julià-Muné també va crear l’Aula d’Estudis Xinesos, la Càtedra d’Estudis Asiàtics i els cursos de llengua i cultura xinesa a la UdL, així com el Premi Internacional de Recerca en Filologia Catalana Joan Solà.

D’altra banda, la presentació de la miscel·lània serà un dels plats forts de la Jornada In memoriam Joan Julià-Muné, que comptarà amb l’assistència de Nicolau Dols, president de la secció filològica de l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) i amic de Julià-Muné, i el lingüista Premi d’Honor de les Lletres Catalanes Joan Veny.

tracking