SEGRE

ART URBÀ CERTAMEN

Murals internacionals

Grafitis a Lleida, Alcarràs i de Lily Brick a Martorell, seleccionats en el concurs Street Art Cities || Competeixen aquest mes amb 22 d'arreu del món

Mural de la francesa Vinie a Cappont, Lleida.

Mural de la francesa Vinie a Cappont, Lleida.RAFA ARIÑO

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Dos murals a Lleida i Alcarràs i un altre de firmat per l’artista lleidatana Lily Brick a Martorell han estat seleccionats per la plataforma global Street Art Cities en el concurs que organitza cada mes a través del seu web i que reuneix obres d’art urbà de tot el món. Aquestes tres obres figuren entre les 25 més populars del centenar de grafitis seleccionats el mes d’abril passat per aquesta comunitat digital d’art urbà, present en més de mil ciutats de tot el món, i que el públic pot votar fins a les dotze de la nit d’aquest diumenge vinent al web streetartcities.com. Els tres murals que rebin més vots passaran a la final anual dels millors del món d’aquest 2023, el guanyador de la qual es coneixerà el gener del 2024.

El mural seleccionat a Lleida és una dels pintats durant la tercera edició del festival _potFest d’art urbà, celebrat del 27 de març al 2 d’abril al barri de Cappont. Concretament, el que va pintar l’artista francesa Virginie Masson, de nom artístic Vinie, en una de les cantonades d’un edifici dels carrers Dr. Zammenhoff i Riu Francolí, amb una nena amb els cabells formats per paraules de colors aguaitant al mig de la façana.El grafiti seleccionat d’Alcarràs compta amb un component cinematogràfic.

Es tracta d’un mural per al qual Conse Arts es va inspirar en la pel·lícula d’èxit Alcarràs, de Carla Simón, també amb el rostre d’una nena entre fruiters florits en al·lusió a l’escenari agrícola on es va desenvolupar el film guanyador l’any passat de l’Os d’Or de Berlín. El mural es va pintar el mes passat a la plaça Nova d’Alcarràs, en el marc de les activitats de la Setmana Cultural d’aquesta localitat del Segrià. Finalment, el tercer grafiti seleccionat és obra d’una artista lleidatana ja amb un gran recorregut en aquest gènere, Mireia Serra, Lily Brick. Es tracta d’una obra acabada de pintar en un carrer de Martorell, titulada Happy Childhood i protagonitzada per una parella d’adolescents en plena naturalesa.

'Happy Childhood', obra de Lily Brick a Martorell

'Happy Childhood', obra de Lily Brick a Martorelllily brick

Mural a Alcarràs pintat per Conse Arts

Mural a Alcarràs pintat per Conse Arts

tracking