SEGRE

IMPOSTOS BALANÇ

Hisenda recapta un 2,6% més fins a l'abril a Lleida

Fins als 347,5 milions, gràcies als ingressos per IRPF i IVA || Baixa la recaptació per l’Impost de Societats

Imatge d’arxiu de la seu de l’Agència Tributària a Lleida.

Imatge d’arxiu de la seu de l’Agència Tributària a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La recaptació acumulada fins al mes d’abril pel ministeri d’Hisenda a la província de Lleida va ascendir a 347,5 milions d’euros, la qual cosa implica un 2,6 per cent més que el primer quadrimestre del 2017, segons les dades que va oferir l’Agència Tributària (AEAT). Del total que s’ha recaptat, 161,8 milions d’euros corresponen a la recaptació entre el gener i l’abril per l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF), que es va incrementar en un 1,1 per cent respecte al 2017.

Així mateix, els ingressos per l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) van créixer un 13,6 per cent, fins als 157 milions d’euros. Val a destacar que només el mes d’abril la recaptació per aquest impost va créixer fins als 69,8 milions d’euros, un 34,1 per cent més que l’abril del 2017. Un altre apartat amb pes a la recaptació és el dels impostos especials (alcohol, tabac i carburants), pels quals Lleida va pagar entre el gener i l’abril gairebé nou milions d’euros (8,91 milions), xifra que representa un creixement del 7,8 per cent. Així mateix, el mes d’abril es van recaptar per aquest tipus de taxes 2,4 milions d’euros, un 4,2 per cent més.

La recaptació pels impostos que graven el tabac, la gasolina o l’alcohol va créixer un 7,8%

Al contrari, la recaptació per l’Impost de Societats, el que grava la renda o benefici empresarial, va experimentar una caiguda el primer quadrimestre d’aquest any d’un 49,2 per cent, fins als poc més de tretze milions d’euros, davant dels 25,7 milions dels quatre primers mesos del 2017. Per això i malgrat la gran recaptació efectuada per IRPF, el Capítol I, en el qual s’enquadren totes dos taxes i l’Impost dels No Residents, s’apunta en aquest primer quadrimestre un descens del 5,9 per cent davant del mateix període de l’any passat.

Al seu torn, al conjunt de Catalunya, la recaptació de l’Agència Tributària espanyola va assolir en el primer quadrimestre els 14.688,6 milions d’euros, la qual cosa suposa un augment del 8,6 per cent. Així mateix, a nivell estatal, els ingressos tributaris per Hisenda entre els mesos de gener i abril d’aquest any van sumar els 70.284,8 milions d’euros, un 4,6 per cent més.

tracking