SEGRE

L'Audiència alemanya condemna a VW a tornar l'import d'un Golf amb motor dièsel

El logo de Volkswagen

L'Audiència alemanya condemna a VW a tornar l'import d'un Golf amb motor dièselEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència d’Augsburg (sud d’Alemanya) ha condemnat Volkswagen a restituir a un ciutadà alemany l’import complet del que va pagar el 2012 per un vehicle model Golf amb motor dièsel equipat amb el software que manipulava les emissions reals de CO2. En la seua sentència, dictada el 14 de novembre i difosa avui pel diari local "Augsburger Allgemeine", entre altres mitjans, el tribunal dictamina que VW haurà de restituir al querellant la suma total del pagat llavors -29.907,66 euros-, més interessos.

El propietaro de l’automòbil, al seu torn, haurà de tornar al fabricant el seu Golf, del tipus Plus Trendline i amb motor dièsel EA 189, segons consta en la sentència. En l’argumentació de la sentència es constata que l’automòbil no compleix les condicions establertes per la normativa Euro-5, la qual cosa va motivar el demandant a presentar la seua querella per considerar-se "defraudat" per Volkswagen. El tribunal alemany considera, a més, que el propietari de l’automòbil no ha de portar amb les denominades "despeses d’ús" del vehicle en aquests anys, des de la seua adquisició fins el moment.

Es tracta de la primera vegada que un tribunal alemany condemna a VW a pagar el preu total de l’automòbil, sense descomptar si més no despeses derivades del seu ús, el que segons l’advocat del querellant és un precedent judicial. Fins ara, les demandes presentades a Alemanya per particulars contra VW, sustentades en l’escàndol de la manipulació de les emissions en determinats models dièsel, s’han vist desestimades o estan encara pendents de resolució.

tracking