SEGRE

EMPRESA INDÚSTRIA

Una empresa de Binèfar recluta cinc-cents lleidatans

L’escorxador es posarà en marxa en les properes setmanes i ocuparà 1.600 persones d’aquí a un any || El proveiran una vuitantena de camions de porcs cada dia

Treballs a les instal·lacions de l’escorxador de Binèfar, que obrirà d’aquí a unes setmanes.

Treballs a les instal·lacions de l’escorxador de Binèfar, que obrirà d’aquí a unes setmanes.ÒSCAR MIRÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A poques setmanes de la posada en funcionament del nou escorxador de Binèfar, propietat del Grup Pini, la firma italiana ja ha reclutat uns 500 lleidatans per a la seua borsa de treball, de la qual selecciona els treballadors d’aquestes instal·lacions. D’entrada, l’escorxador, que ha estat construït en poc més d’any i mig i que ha suposat una inversió d’uns 70 milions d’euros, donarà feina a 800 persones. Tanmateix, es preveu que, d’aquí a un any, compti amb 1.600 empleats, majoritàriament de la zona. En aquest sentit, l’empresa ha estat formant 825 persones en diverses especialitats mitjançant cursos avalats per l’Instituto Aragonés de Empleo (Inaem), i amb el compromís de contractar, almenys, el 85% dels alumnes. Així les coses, el secretari general de FICA-UGT Lleida, Xavier Perelló, va subratllar que és “interessant” la creació de tants nous llocs de treball i va destacar la “formació i especialització” de molts treballadors lleidatans en aquest sector, atesa la seua importància a la zona. En la mateixa línia, Josep Anton Gómez, coordinador de l’àrea d’Indústria de CCOO a Lleida, va afirmar que el desembarcament de Pini a Binèfar suposa una “oportunitat de treball en una zona que realment ho necessita”. Tant un com l’altre, no obstant, van puntualitzar que estaran “vigilants” perquè la contractació dels treballadors es faci conforme a la normativa laboral. Arran d’això, Gómez va subratllar que “no permetrem falsos autònoms” i va apostar perquè sigui directament el Grup Pini el que contracti els treballadors a través del règim general i sota l’empara del conveni carni, en sintonia amb Perelló. Amb tot, el propietari del Grup Pini, Piero Pini, ja es va comprometre a contractar tots els treballadors “de forma directa”.

D’altra banda, es preveu l’entrada de vuitanta camions de porcs al dia a l’escorxador per proveir les instal·lacions de Binèfar, que tenen una superfície de 55.000 metres quadrats i que, d’entrada, sacrificaran 3 milions de porcs a l’any. Tot i així, quan l’escorxador estigui en ple funcionament, la xifra de sacrificis arribarà als 6 milions anuals.

tracking