SEGRE

EMERGÈNCIES BALANÇ

Es disparen els accidents laborals mortals a Lleida amb 14 casos en 9 mesos

Nou van ser al lloc de treball i cinc més ‘in itinere’, la qual cosa supera els 9 casos de tot el 2018 || A Lleida es produeixen una mitjana de 18 contratemps diaris

Un operari va morir al juliol al caure d’una teulada a la Seu.

Un operari va morir al juliol al caure d’una teulada a la Seu.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els accidents laborals mortals s’han disparat aquest any a les comarques de Lleida amb un total de 14 víctimes fins al setembre, segons les dades del ministeri de Treball. Aquesta xifra representa un increment del 55,5 per cent respecte a tot l’any 2018, quan nou persones van perdre la vida. Dels catorze casos que s’han registrat enguany, nou es van produir durant la jornada laboral mentre que cinc casos van passar in itinere, que són aquells accidents que pateixen els treballadors quan van o tornen del lloc de treball. L’any passat van ser set i dos, respectivament.

En canvi, els accidents de caràcter greu es mantenen estables. Així, en tot l’any passat es van produir 61 casos mentre que en els nou primers mesos d’aquest exercici n’hi ha hagut un total de 47. És a dir, si en l’últim trimestre no es disparen, es tancarà l’any amb una xifra similar. Les estadístiques del ministeri de Treball també reflecteixen que la mitjana d’accidents laborals (lleus, greus i mortals) es mantenen estables a la província. Concretament, fins al setembre se’n van registrar un total de 4.919, la qual cosa representa una mitjana de 18,2 casos per dia mentre que en tot l’any passat hi va haver 6.585 accidents, divuit per dia. Per tipologia, el 90 per cent dels sinistres es produeixen al lloc de treball i la resta són in itinere.

Els sinistres greus mantenen una tendència similar a l’any passat i aquest any n’hi ha hagut 47

Un dels accidents mortals d’aquest any va ser el d’un operari que va morir a l’agost mentre feia tasques de neteja al bosc en una masia de Riner. Un veí de Golmés va morir en una fàbrica de palets de Bellpuig després de quedar atrapat i un veí de la Seu d’Urgell va perdre la vida durant la reparació d’una teulada, entre altres casos.

Els sindicats consideren que la precarietat i la falta de mesures preventives són les principals causes de la sinistralitat laboral. Per intentar reduir les xifres reclamen, entre altres mesures, que les empreses realitzin actuacions “reals” de prevenció per frenar les morts i els accidents en l’àmbit laboral.

tracking