SEGRE

CICLISME VOLTA A CATALUNYA

Valverde, triomf sense liderat

Venç l’etapa amb final a la Molina, però el seu equip, el Movistar, va ser sancionat amb un minut || La quarta etapa travessa avui 4 comarques lleidatanes

Alejandro Valverde entra vencedor a la meta de la Molina ahir després de la disputa de la tercera etapa.

Alejandro Valverde entra vencedor a la meta de la Molina ahir després de la disputa de la tercera etapa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ciclista espanyol Alejandro Valverde (Movistar) es va imposar ahir a la tercera etapa de la Volta a Catalunya, disputada entre Mataró i la Molina sobre 188,3 quilòmetres, en un primer final en alt en el qual va evidenciar el seu bon moment de forma que hauria reforçat el seu lideratge si no fos per la sanció, discutida pel Movistar, a l’equip que deixa ara com a líder Tejay van Garderen (BMC).

Valverde, home ràpid, va aprofitar l’atac de Daniel Martin (Quick-Step Floors) als últims 300 metres de la pujada final A l’estació d’esquí de la Molina per anar-se’n a roda, aprofitar el rebuf i passar-lo pràcticament a escassos metres de la línia d’arribada, sumant així 10 segons de bonificació.

Actualment, Van Garderen és el nou líder amb 41 segons d’avantatge sobre el seu company Samuel Sánchez i amb 44 de marge respecte a Geraint Thomas, l’home més fort de l’Sky a la Molina. Valverde, amb aquest triomf, es col·loca quart a 45 segons del nord-americà del BMC i amb 4 segons d’avantatge respecte a Chris Froome (Sky), cinquè.

Si no hagués estat per la sanció d’un minut al Movistar, Valverde seria líder i el panorama es presentaria ben diferent. “Arran dels fets succeïts després de la disputa de la contrarellotge per equips i que han culminat amb la sanció d’un minut, des de l’equip Movistar Team volem mostrar el nostre total desacord davant de l’esmentada sanció”, va assegurar l’equip en un comunicat.

La quarta etapa sortirà de Llívia, població catalana en territori francès, i arribarà a Igualada després de 194,3 quilòmetres passant per les comarques lleidatanes de Cerdanya, Alt Urgell, Noguera i Segarra.

tracking